Styl

Při létání s dětmi stačí dodržet pár pravidel

Jak je to s těmi nejmenšími? Kdy smí mamince sedět potomek na klíně, jak je to s bezpečnostními pásy a jaké mají rodiny s dětmi výhody? Do kolika týdnů těhotenství mohou nastávající matky cestovat letadlem a jaká opatření by měly gravidní ženy dodržovat? Odpovědi nejen na tyto otázky najdete níže.

Marta Jandová s přítelem a psy na dovolené v Tatrách

Zpěvačka a nyní i seriálová herečka Marta Jandová si našla čas a vyrazila na pořádnou odpočinkovou dovolenou do hor. Dala přednost před alpskými středisky a dorazila s pejsky a partnerem Mírou do Jasné v Nízkých Tatrách.

Marie Retková předvedla senzační jízdu na lyžích v Herlíkovicích

retkovamarie1Oblíbená moderátorka a hlasatelka Marie Retková je nejen nadšenou sportovkyní, která se  zúčastnila několika tenisových turnajů, ale „doma“ je i na lyžích, jak ukázala v rámci programu seniorská středa, kterou aktivně strávila ve skiareálu Herlíkovice. Přinášíme našim čtenářům krátký rozhovor se sportovně založenou a půvabnou Marií Retkovou.

Cestování za asijským jídlem

Není to tak dávno, co Češi mohli začít naplno objevovat kouzlo cestování, poznávat moře, hory, řeky, vodopády, divokou přírodu a naproti tomu města s jejich starobylými uličkami, chrámy, kostely, parky a typickou atmosférou. Odlehlé končiny s pár obyvateli i přelidněné metropole však spojuje jedno – regionální kuchyně, vůně zvláštních a nových pokrmů. To vše nás láká sbalit si kufry a odjet na pár dní v roce do více či méně vzdálených míst.

Vánoční trhy zavoní rybí polévkou a nabídnou sváteční program

Největší Vánoční trhy v České republice se nepřipojí ke konci světa. Právě naopak. Během svátků bude připravený na Staroměstském náměstí bohatý program a na Štědrý den mohou zájemci přijít na primátorskou rybí polévku.

Česko podle Google 2012 - Český Duch doby odhalil svou tvář

Technologie nahrazují reality show, boduje sport v HD, zaujali Anonymous a nejvýše vyskočil David Rath. Žebříčky nejvyhledávanějších slov ve Vyhledávači Google každoročně na základě milionů dotazů odhalují, čím společnost v konkrétní zemi žila, o co se zajímala nebo co ji trápilo.

Drtivá většina Čechů a Slováků se chce zlepšit v sexu

Drtivá většina Čechů a Slováků touží zlepšit v nejintimnějších chvílích vlastní výkonnost. Alespoň to vyplývá z výsledků Národního výzkumu sexuálního chování, který provedla agentura STEM/MARK během letošního září a října. Problémy s erekcí v něm otevřeně přiznalo 16 % dotázaných mužů, ale lepší výkon v posteli a intenzivnější sexuální prožitek pro sebe i svého partnera si přeje až 93 % respondentů, kteří se na výsledcích šetření podíleli.

České aerolinie otevřou další linku do Ruska, tentokrát do Permu

Na začátek letní letové sezóny 2013 chystají České aerolinie zahájení pravidelných letů do Permu v Ruské federaci. Společnost plánuje do Permu vypravovat dva zpáteční spoje týdně, přičemž první let z Prahy by měl odstartovat 31. března 2013. Pro České aerolinie to bude po Moskvě, Petrohradu, Jekatěrinburgu, Samaře, Rostovu na Donu, Ufě a Nižném Novgorodu již osmá destinace a jedenáctá pravidelná linka operovaná společností v Ruské federaci. Prodej letenek na nový spoj odstartuje na  v následujících týdnech.

Jak Češi k turku přišli…

Za kávu vlastně vděčíme Turkům. Jejich pustošivé tažení Evropou skončilo až v září roku 1863 v rozhodující bitvě u Vídně. Součástí válečné kořisti bylo tehdy i mnoho žoků kávy, z nichž byla část převezena i do Prahy, Jindřichova Hradce, Brna, Olomouce a dalších měst.

Strana 48 z 57