TRAVELNEWS.CZ

Styl

Podpis dohody EU a Tuniska o cestovním ruchu

Elyes Fakhfakh, ministr cestovního ruchu Tuniské republiky, a Antonio Tajani, viceprezident Evropské průmyslové a podnikatelské komise, podepsali v listopadu 2012 listinu o intenzivním rozvoji dialogu mezi Tuniskem a Evropskou unií v oblasti cestovního ruchu a potvrdili tak důležitost tohoto odvětví ve středomořské oblasti.

Linka Českých aerolinií Praha – Berlín oslaví 65

csa-planeČeské aerolinie si připomenou 65. výročí od zahájení pravidelného leteckého spojení do Berlína. Historicky první obchodní let do metropole Německa s pasažéry na palubě uskutečnily Československé aerolinie v pondělí 1. března 1948 letounem typu Douglas DC-3. Linka do Berlína, na letiště Schönefeld, byla tehdy operována pouze tři krát týdně.

TUI upevňuje pozici v Tunisku

Evropská jednička v cestovním ruchu TUI upevní v roce 2013 svou pozici na tuniském trhu. Prostřednictvím svého hotelového řetězce RIU vlastní v Tunisku 10 hotelů, což představuje kapacitu 8 000 lůžek.

Acqua for Life

dsc 6882Voda. Nikdo z nás si nedovede představit jaké to je, mít jí nedostatek. Ale všichni víme, že jsou místa, ve kterých lidé denně bojují i o pár mililitrů. Právě kvůli těmto oblastem vznikají projekty, jako je Acqua for Life, se kterým je již třetím rokem spojena značka luxusních parfémů Giorgio Armani. Možnost pomoci si nenechala ujít řada českých VIP.

Oslavy Jameson St. Patrick´s Live Celebrations

jzone

Irské oslavy svátku Svatého Patrika dávno překročily hranice své vlasti. S nadšením se k nim připojují lidé po celém světě. Vše co je Irské, má zkrátka 17. března zelenou. Své poselství tak šíří vlastenečtí Irové do všech koutů Země – živým příkladem je ryze Irská značka Jameson, která už tradice své vlasti rozšířila prakticky do celého světa. I Praha se v letošním roce zapojí do celosvětových oslav Jameson St. Patrick´s Live Celebrations v JAMESON ZONE v Praze v Dlouhé ulici.

Při létání s dětmi stačí dodržet pár pravidel

Jak je to s těmi nejmenšími? Kdy smí mamince sedět potomek na klíně, jak je to s bezpečnostními pásy a jaké mají rodiny s dětmi výhody? Do kolika týdnů těhotenství mohou nastávající matky cestovat letadlem a jaká opatření by měly gravidní ženy dodržovat? Odpovědi nejen na tyto otázky najdete níže.

Marta Jandová s přítelem a psy na dovolené v Tatrách

Zpěvačka a nyní i seriálová herečka Marta Jandová si našla čas a vyrazila na pořádnou odpočinkovou dovolenou do hor. Dala přednost před alpskými středisky a dorazila s pejsky a partnerem Mírou do Jasné v Nízkých Tatrách.

Marie Retková předvedla senzační jízdu na lyžích v Herlíkovicích

retkovamarie1Oblíbená moderátorka a hlasatelka Marie Retková je nejen nadšenou sportovkyní, která se  zúčastnila několika tenisových turnajů, ale „doma“ je i na lyžích, jak ukázala v rámci programu seniorská středa, kterou aktivně strávila ve skiareálu Herlíkovice. Přinášíme našim čtenářům krátký rozhovor se sportovně založenou a půvabnou Marií Retkovou.

Cestování za asijským jídlem

Není to tak dávno, co Češi mohli začít naplno objevovat kouzlo cestování, poznávat moře, hory, řeky, vodopády, divokou přírodu a naproti tomu města s jejich starobylými uličkami, chrámy, kostely, parky a typickou atmosférou. Odlehlé končiny s pár obyvateli i přelidněné metropole však spojuje jedno – regionální kuchyně, vůně zvláštních a nových pokrmů. To vše nás láká sbalit si kufry a odjet na pár dní v roce do více či méně vzdálených míst.

Strana 47 z 56