TRAVELNEWS.CZ

Hudební procházka Vídní

kolnsk dm 2Vídeň by měl každý Čech vidět a trošku taky znát. Byla mekkou českých muzikantů. Spojení je dodnes na tisíc. Při každé návštěvě Vídně nás polije nostalgický pocit něčeho důvěrně známého i společné historie, sdílených chutí a vkusu.

Nassfeld a celebrity

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaNa co se spousta Čechů nejvíce těší? Na tradiční opening ve slunném Nassfeldu v jihorakouských Korutanech. Tato událost se stala pravidelným zimním zážitkem, který spojuje nejen skvěle upravené a oblíbené sjezdovky, ale také vynikající gastronomii, wellness, apres ski a večerní zábavu.  

Železniční muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka nespí ani v zimě, ČD Nostalgie se chystá na sezonu

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaAni po uzavření bran Železničního muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka na konci října činnost v Centru historických vozidel neutichla. Muzeum se začalo hned připravovat na další sezónu v roce 2024. Proběhlo rozšíření muzejní drážky s rozchodem 600 mm a v plném proudu je také údržba a obnovy provozních historických vozidel v Lužné i na dalších místech, kde jsou historická vozidla Českých drah deponována.

Kam na Vánoční trhy: do Prahy, Českého Krumlova, Olomouce, ale i saských Drážďan či polské Vratislavi

 -zprtdbewz9xtti4iahb2-ugf b09bvqkjnaginl4ltdp6vv02q4lxfkgy6dckc6ghwzroyZima přišla letos v plné parádě včetně bohaté sněhové nadílky i do měst a rozjely se také tradiční vánoční trhy. Pokud vás láká jejich atmosféra i možnost nákupů a chcete jej spojit s výletem, přinášíme několik tipů.  

Tip na netradiční adventní výlet: Večerní prohlídka pivovaru Radegast v Nošovicích za svitu čelovek a s rozšířenou ochutnávkou

Chcete-li si na chvíli odpočinout od rušných adventních trhů a sladké chuti cukroví či svařeného vína, vydejte se na netradiční večerní prohlídku pivovaru Radegast v Nošovicích s čelovkami a s rozšířenou ochutnávkou piva o Volbu sládků – Půlnoční, Black IPA. Prohlídky se konají ve středu 6., 13. a 20. prosince od 18 hodin.0die-donau-im-blick-weinherbst-in-der-wachau--niederoesterreich-werbung--o.2608975

PAŠERÁCKÝ FESTIVAL: V Tyrolsku inspiruje nový festival

 

Náměstí v Kössenu se letos poprvé stane dějištěm zbrusu nového pašeráckého festivalu, který nahradí tradiční pohánění dobytka. Festival se uskuteční 23. září 2023 od 11:00 do 19:00 a bude za každého počasí zábavným zážitkem pro celou rodinu.

Podzimní tip na zážitek: Prohlídky Plzeňského historického podzemí za svitu baterek

download 4Zpestřete si podzimní dny nevšedním zážitkem – objevováním tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní pod západočeskou metropolí netradičně za svitu baterek. Speciální prohlídky Plzeňského historického podzemí, které vás zavedou i do běžně nepřístupné části podzemní chodby, se konají od pondělí 25. září do neděle 1. října – vždy od 17 a 18 hodin.

Za romantikou, pocitem svobody i na bramborák. Česko láká nejen turisty z Jižní Koreje

vstava pro vechny smysly 2018 6Zahraniční turisté u nás při poznávání Česka utratí za den i několik tisíc korun. I proto jsou velkým přínosem pro tuzemskou ekonomiku. Loni příjmy z turismu dosáhly 118 miliard, byly tak o téměř 51,2 mld. Kč vyšší než v roce 2021. V předcovidovém roce 2019 však šlo o částku 167 mld. Kč. Agentura CzechTourism proto pomáhá s návratem zahraničních turistů do České republiky. Potenciál skýtají mimo jiné turisté z Jižní Koreje.   

Letenky ze sousedních zemí mohou být pro cestovatele až o 30 % levnější

 havel_jpg_3_hotelCeny letenek se mohou výrazně lišit s ohledem na místo odletu, mnoho českých cestujících tak při vyhledávání volí místo domácího letiště lety ze sousedních zemí. Dle dat více než třetina Čechů odlétá z letišť mimo Českou republiku, jde primárně o Vídeň, Katovice či Krakov. Tato letiště Češi využívají pro lety na delší vzdálenosti (USA) i pro cesty v rámci Evropy (například Španělsko, Portugalsko či Itálie).

Strana 1 z 30