Styl Styl Víkendové akce v Levandulovém údolí ve znamení zvyků a tradic

Víkendové akce v Levandulovém údolí ve znamení zvyků a tradic

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7ja

V resortu Levandulového údolí na vás každý týden čekají víkendové akce, které vycházejí z českých zvyků a tradic. Během nich si užijete jedinečné pokrmy, kreativní dílničky, naučnou stezku pro děti a opojnou vůni místních rostlin a bylin, které začínají postupně rozkvétat a člověka doslova pohladí po duši. Levandulové údolí je také rájem pro harmonii těla, mysli a duše a nabízí možnost originálních wellness procedur pro děti i dospělé, které si mohou zájemci rezervovat již předem. 

AKCE DUBEN 2024

6. – 7. 4. BYLINKOVÝ VÍKEND v Levandulovém údolí

10.00 až 18.00 hodin

Tento víkend bude ve znamení bylinek. Kopřivy, šťovíky a pampelišky v BIO kvalitě najdete v salátech, na tapas nebo v polévce. Aromaterapie skrze první rozkvétající květiny, jarní radovánky při procházce v levandulových polích a dílny pro ženy i vaše děti. Malé dobrodruhy potěší hledání pokladu u ježibaby nebo u levandulového vodníka.

13. – 14. 4. OTEVÍRÁNÍ STUDÁNEK v Levandulovém údolí

10.00 až 18.00 hodin

Otevírání studánek patří mezi české tradice, během kterých dívky obcházely studánky po zimě, čistily je a modlily se za čistou vodu hudbou a tancem. Levandulové údolí je s tradicemi silně spjato, proto se tento víkend při otevírání studánek dozvíte zajímavosti o vodě a jejím významu, o rituálech, které jsou s vodou spojené. S tradicemi a starodávnými zvyky vás seznámí stezka pro dospělé. Upleťte si věneček a jděte se poklonit vodním tokům. Udělejte si krásnou fotku společně s rodinou či kamarádkami a spojte své přátelství kruhem (věnečkem) vlastnoručně vyrobeným.

20. – 21. 4. BIO PAMPELIŠKOVÉ SLAVNOSTI v Levandulovém údolí

10.00 až 18.00 hodin

Levandulové údolí se stává na dva měsíce BIO pampeliškovými loukami po dobu dubna a května. Během následujících měsíců přirozeně postoupí střed pozornosti BIO levanduli v červnu, červenci a srpnu, až dojde k barevné harmonii při rozkvětu BIO růží od července do října. Zdejší království opojné vůně, aromaterapie i music terapie doprovází zpěv ptáků a bzučení hmyzu. Na dekách, které půjčujeme, si můžete nerušeně pospat na energicky pulzujících minerálních polích pod posvátnou horou Plešivec a užívat si vůní místních bylin a květů. Nebo si zdejší výlet užít jen tak s drinkem v ruce v kruhu svých milovaných a přátel.

21. 4. LASKAVÁ NEDĚLE s Prof. MUDR. Martinem Stránským a Martinou Kociánovou

Srdečně vás zveme do Levandulového údolí na jedinečnou sérii setkání s názvem “Laskavé neděle”. Martina Kociánová z Rádia Universum si v tento čas zve na rozhovory inspirativní hosty, se kterými strávíte hodinu a půl v milé společnosti. Tuto neděli se setkáte s lékařem a bývalým pedagogem neurologie na Yaleské univerzitě MUDr. Martinem Stránským. Ten pohovoří na téma „Sociální sítě v našem zdraví a našich životech“. Přijďte načerpat příjemnou energii skrze povídání, aromaterapii ze zdejších bylin, z čajové degustace a uklidňujícího pohledu do čisté přírody z restaurace Levandulového údolí. Začátek je ve 14.00 hodin.

27. – 28. 4. FILIPOJAKUBSKÉ REJDĚNÍ – ČARODEJNICE v Levandulovém údolí

10.00 až 18.00 hodin

Zatímco si děti budou užívat hledání pokladu u ježibaby, dospěláci se mohou osvěžit levandulovým pivem, proseccem s kapkou levandule, nealko mojitem s BIO levandulí nebo lahodným čajem a limonádami domácí výroby. Pro správné čarodějky jsme nachystali amulety, rituály nebo bylinné dílny. Na ty, jež dávají přednost kouzlům v kuchyní, bude čekat filipojakubské grilování.

AKCE KVĚTEN 2024

4. – 5.5. Víkend pro maminky, maminečky i macechy

10.00 až 18.00 hodin

Na Májové stezce si připomenete tradice a zvyky máje – lásky času. Vemte své maminky a projděte se spolu s nimi BIO levandulovým a BIO růžovým polem. Po procházce se odměňte kafíčkem a kouskem vynikající levandulové nebo mátové bábovky, domácím dezertem nebo pohárem. Dokonalost příjemného odpoledne vám jen umocní samotný výhled z restaurace do klidných polí a na posvátnou horu Plešivec. A pokud vám doprovod budou dělat dětičky, zábavu si jistě najdou během hledání pokladu nebo objevování rozličných zajímavostí v rámci celého areálu.

11. – 12. 5. Víkend pro zamilované v pampeliškách, růžích a levanduli

10.00 až 18.00 hodin

Věděli jste, že loni se v Levandulovém údolí zamilovalo 45 párů? To jsou ti, kteří se sami přiznali. A co říkáte na to, že v Levandulovém údolí požádalo o ruku 21 párů? A prý na to budou vzpomínat po celý život. Kombinace BIO Levandulí Chodouňských a nově vysázených BIO Růží Chodouňských prostě vybízí k romantickým gestům a společně stráveným chvilkám. Prosklená rustikální restaurace nabízí výhled na posvátný kopec Plešivec a energie z minerálních moří, na kterém celý areál stojí, pulzuje příjemnou vibrací. Krajina kolem je léčivá a nepříjemné pocity jako je smutek a samota zde ztrácejí na síle.

O zamilovaném víkendu 11. a 12. května je navíc připravena speciální akce, a to 1 + 1 VIRGIN BIO LEVANDULOVÉ MOJITO. I tento víkend budou otevřené dílny, ve kterých si můžete vyrobit zdravý, voňavý nebo nádherný dárek pro svou lásku. V restauraci budou nachystány speciality z českého kalendáře. Venku na lehátkách, nebo při dešti v tančírně, načerpáte sílu a energii do dalších dnů – třeba

při čajovém rituálu nebo aromaterapii.

18. – 19. 5. Koláčové májové slavnosti

10.00 až 18.00 hodin

Milujete koláče? Kdo by té chuti a vůni odolal! Na koláčových májových slavnostech v Levandulovém údolí si můžete vychutnat různé druhy: kynuté, nadívané, listové, odpalované, ovocné, makové, tvarohové, ořechové i trojctihodné. A to není vše! V nabídce bude také levandulová a mátová bábovka,

studené dezerty, poháry, levandulové pivo z pivovaru Všerad, vaječný koňak, punč, čaje, mojito a místní skvělý sekt. Pro osvěžení si můžete dopřát domácí limonády nebo ledové čaje s bylinkami.

25. 5. Květinová sobota

10.00 až 18.00 hodin

Květiny, kam se podíváš a jak tě napadnou. Na tvém novém klobouku, v proceduře, kterou si vybereš, na dece v růžovém nebo levandulovém bio mojitu nebo na talíři se skvělým pokrmem z českého kalendáře. Přijeďte do Levandulového údolí načerpat energii z darů přírody a pokochat se rozkvetlými květy.

Levandulové údolí https://youtu.be/HcCUgCauNWM

Levanduli lékařskou v Chodouni vysázel tým naturopatky Heleny Neumannové v roce 2014 a po 5 letech získal certifikát ekologického pěstitele. Aby totiž bylina obsahovala pouze zdraví prospěšné látky, je nutné pěstovat ji v BIO kvalitě, tedy bez použití hnojiv a pesticidů, hormonů a antibiotik, které do půdy nepatří. Proto má BIO Levandule Chodouňská vysoký obsah přírodních BIO antioxidantů, antibiotik, antivirotik, antidepresiv a flavonoidů, tedy účinných látek potvrzených vědeckým výzkumem. Výzkum účinných látek obsažených v BIO Levanduli Chodouňské provedli vědci VŠCHT Praha, Dr. Iveta Horsáková a Doc. Helena Čížková, a tým BIOCEN Laboratories doc. Ing. Petra Kaštánka, Ph.D.

V rodinné manufaktuře v Chodouni se vyrábí produkty zdravé výživy v BIO kvalitě, SUPER potraviny a nápoje s místopisným označením chráněného území Barrandien geoparku s ochrannou známkou GEOFOOD. Tyto cenné produkty podporují imunitu, vyrovnávají harmonii těla, mysli a duše, a to právě díky vzácným látkám obsažených v této bylině.

Levandulové údolí je také místem, kde si můžete užít speciálně sestavené pobyty, procedury i zajímavé akce pro veřejnost. Celostní péčí funkční medicíny navracíme chuť, sílu a energie do života i lidem, kteří již neví, kudy dál. Nebo mají pocit, že jim není pomoci.