TRAVELNEWS.CZ

Styl

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaCelkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.

Příjezdový cestovní ruch je na vzestupu, ČR nechce být večírkovou destinací

peacock-restaurant-1Do České republiky přijelo na 9,5 milionů zahraničních turistů za rok 2023, ačkoliv čísla nedosahují předcovidového roku 2019, jedná se téměř o 30% nárůst v porovnání s loňským rokem. Asociace cestovních kanceláří ČR však upozorňuje, není cílem být levnou party destinací. Je vhodné podpořit organizovaných příjezdový cestovní ruch a jeho udržitelnost.

Akce ve středních Čechách v květnu: Mamuti na hradu, hrnčířské trhy nebo muzejní noc

0birnenkorb-mostviertel--dHudební festival Antonína Dvořáka, Středočeský kraj do 4. 6. Hudební festival je tradiční přehlídkou klasické hudby. Do 4. června se uskuteční ještě 18 akcí a koncertů včetně Benefičního koncertu pro vilu Rusalku (1. 5., Památník A. Dvořáka ve Vysoké u Příbramě) nebo koncertu varhanice Katty (25. 5., Huť Barbora). V rámci dalších koncertů zazní i hudba Czech Philharmonic Jazz Band a mnoho dalších. 

Víkendové akce v Levandulovém údolí ve znamení zvyků a tradic

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaV resortu Levandulového údolí na vás každý týden čekají víkendové akce, které vycházejí z českých zvyků a tradic. Během nich si užijete jedinečné pokrmy, kreativní dílničky, naučnou stezku pro děti a opojnou vůni místních rostlin a bylin, které začínají postupně rozkvétat a člověka doslova pohladí po duši. Levandulové údolí je také rájem pro harmonii těla, mysli a duše a nabízí možnost originálních wellness procedur pro děti i dospělé, které si mohou zájemci rezervovat již předem. 

Čeští skláři zapsáni na seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaPo třech letech fungování nové česká značky skleněných, nejen vánočních ozdob Koulier lze s jistotou konstatovat, že se jedná o nesmírně kreativní inspirativní práci, která se dědí z generace na generaci. Je velkou satisfakcí a zároveň výzvou, že na sklonku roku 2023 byla rukodělná výroba foukaných vánočních ozdob zapsána společně s dalšími sklářskými technikami na reprezentativní seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO. Jak je tedy možné, že i po tomto kroku oznámilo několik skláren ukončení činnosti?

Dva světové unikáty v jediné rezervaci. Z Milovic se stala výkladní skříň české ochrany přírody

 havel_jpg_3_hotelHned dvěma světovými unikáty se může pochlubit milovická rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice.  Díky využívání zkušeností ze zahraničí se stala první rezervací na světě, kde se vyskytují všechny tři klíčové skupiny velkých kopytníků Evropy, tedy zubr evropský, divoký kůň a zpětně šlechtěný pratur. Kromě toho je v současnosti jediným místem na světě, kde se prokazatelně vyskytuje vzácný korýš hrotnatka neočekávaná. Tento druh perloočky objevili překvapení vědci v loňském roce při výzkumu tůní, které svojí činností udržují právě velcí kopytníci. 

Havárie kamionu s jalovičkami na D8

smg01524frblTragická havárie kamiónu se zvířaty na dálnici D8, 17. ledna. Nářek a utrpení uvězněných zvířat v převráceném kamiónu trvalo mnoho hodin. Byly to jalovičky, převážené z Dánska do Maďarska.

Zanechte předsevzetí stranou, otevřete dveře novému já s Les Mills ve Form Factory!

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaNový rok s sebou přináší naděje a cíle, ale co kdybychom letos udělali něco trochu jiného? Místo nekonečného seznamu předsevzetí otevřeme dveře k novému životnímu stylu. Vstupte do světa Les Mills ve Form Factory, kde se nejen zlepší vaše fyzické zdraví, ale najdete zde i radost a zážitek, které vás donuse zamilovat do cvičení.

Výlet či víkend na českých horách? Lyžařská střediska investovala, modernizovala a ceny skipasů drží jako loňskou sezónu

 Pokud patříte k milovníkům lyžování a dalších zimních radovánek a nemáte na letošní zimu ještě přesné plány, možná vás zaujmou informace o novinkách v českých a moravských lyžařských resortech. Česká horská střediska před letošní zimní sezónou investovala přes 1 miliardu Kč. Nejvýznamnější část investic připadá na areály Špindlerův Mlýn, Bílá, Špičák Železná Ruda, Zadov, SkiResort Černá hora – Pec a Dolní Morava.  

Strana 1 z 57