Styl

Letní shakespearovské slavnosti 2012

0ura schokDrama Richard III. s Jiřím Langmajerem v titulní roli připravuje festival Letní shakespearovské slavnosti jako svou hlavní novinku. Festival letos proběhne od 26. června do 7. září v Praze, Brně, Ostravě, Bratislavě a ve Zvolenu. Poprvé v historii přehlídka zavítá také do Plzně.

Kanye West točil v Praze videoklip

0kanye west  yemi - naten filmu runaway v prazePomáhal mu i český choreograf Yemi AD (30). Ten právě prožívá své pracovně nejúspěšnější období. Do týmu svých nejbližších spolupracovníků si jej vybral americký rapper a producent Kanye West, který podle magazínu Time patří do stovky nejvlivnějších lidí planety.

Na Den Kozla se chystá zápis do knihy rekordů

kozel dayTradiční Den Kozla na nádvoří pivovaru Velké Popovice oslaví letos 16. června své 20. jubileum. Návštěvníci tu mohou od 11 hodin strávit příjemný den s kovářským řemeslem, grilováním a vypilovanou chutí Velkopopovického Kozla 11°. Na Den Kozla se chystá rovněž zápis do české knihy rekordů. K vidění totiž bude nejdelší gril v České republice, na kterém „kluci v akci“ Filip Sajler a Ondřej Slanina předvedou svou kulinářskou show.

Dějiny létání nesou naše jméno

KLM Royal Dutch Airlines představilo v Praze historické letadlo Douglas DC-3.Tento typ letadla hrál v historii společnosti KLM jednu z klíčových rolí. Byl používán nejen na letech do evropských destinací jako například Praha, ale byl také nasazen na lety do dřívější Nizozemské východní Indie, dnešní Indonésie.

Na začátku s Anselmem Kieferem v Bonnu

Výstavní a umělecká síň Spolkové republiky Německo v Bonnu představí od 20. června do 16. září 2012 díla německého umělce Anselma Kiefera v rámci výstavy Na začátku.  

Elegance a hrubé mravy v Cáchách

Suermondt-Ludwigovo museum v německých Cáchách vystavuje do 10. června 2012 obrazy holandského umělce Cornela Begy v rámci výstavy Elegance a hrubé mravy. Cornelis Bega se narodil kolem roku 1631 v bohaté umělecky založené rodině v Haarlemu. Jeho dědeček byl známý malíř Cornelis van Haarlem. V roce 1654 si Bega díky dědictví založil vlastní ateliér a o deset let později zemřel.

Cestovatel Dan Přibáň projel zasněžené Alpy legendárním autem

Vezměte všechna auta světa, dejte je do destilační kolony a destilujte... dokud vám nezůstane jen to nejnutnější a nejdůležitější. Čirá ryzost automobilu... a máte Caterham.

PUTOVÁNÍ PO STOPÁCH ALBRECHTA Z VALDŠTEJNA V ROCE 2012

valdstejn na valdstejne 01Poznejte život a osobnost generalisima císařské armády Albrechta Václava Eusebia z Valdštejna, jehož činy zanechaly nesmazatelné stopy v historii i přítomnosti nejen České země. Při putování po jeho stopách vám pomohou internetové stránky www.albrechtzvaldstejna.cz a řada propagačních materiálů dostupných v informačních centrech.

5 mýtů o golfu

Golfová sezóna pomalu a jistě startuje a s ní opět mnoho nezodpovězených otázek, mýtů a legend, kterými je tento elegantní sport opředen. S dlouholetým trenérem golfu Tomášem Baslerem z krkonošského golfového hřiště Mladé Buky, které je součástí  Grund Resort Golf&Ski, se podíváme na zoubek několika častým výrokům, které šíří zejména lidé s minimální znalostí golfu.

Strana 52 z 57