Styl

Do Londýna za výstavou Leonarda da Vinciho

 

Vydejte se na výlet do Anglie plný podzimní atmosféry. Podzim je totiž přesně doba stvořená na cestování. easyJet turistům nabízí návštěvu a poznávání hlavního města Velké Británie – Londýna. Hlavní podzimní událostí je zde určitě unikátní výstava Leonarda da Vinciho.  

Alternativní zimní sporty ve Stubai

Dokonale upravené sjezdovky, volné svahy s měkkým, hlubokým prašanem, skvělé sněhové parky – to jsou nejlákavější přednosti největší rakouské lyžařské ledovcové oblasti, kterou tvoří Stubaiský ledovec a tři další stubaiské lyžařské oblasti. Ale také mimo sjezdovky očekávají nelyžaře zajímavé alternativy ke klasickému lyžování.

Plánujete koupi lyží? Odborníci radí, jak na to

 Lyžařská sezona se kvapem blíží a ti, kdo se chystají na hory, stojí před velkou otázkou. Pokud vybavení nevlastním, mám si jej kupovat nebo vypůjčit? A když se rozhodnu pro koupi, jak si mám lyže vybrat, když nejsem profesionál? Na tyto a další otázky se pokusí odpovědět odborníci ze specializované prodejny ZPM Sport Park Hostivař, kteří podobná dilemata řeší každý rok.

Advent v Korutanech: Vánoční zvyky a obyčeje

Zima je v Korutanech skutečným zážitkem pro všechny lidské smysly: Voní to tady kadidlem, čerstvým chvojím a svíčkami, chutná po pečených jablkách, biskupském chlebíčku nebo perníku, zní tu staré tradiční koledy a sváteční hudba, která bezděčně dotváří tu pravou vánoční atmosféru.

Nejlepší práce v Dolomitech

Nemůžete najít práci? Chcete zkusit něco nového? Máme pro Vás tip: Staňte se testovačem horských chat v Jižním Tyrolsku. Strávíte 7 dní pod malebnými vrcholky Dolomit, budete lyžovat na místních svazích, jíst v  nejlepších restauracích, pít vybrané víno a informovat o svém dobrodružství na Facebooku.

Jak si užít zimní radovánky na horách bez nehod

Zima je v plném proudu a letos to se sněhovou nadílkou není vůbec špatné. Ve městech se sice brodíme jen černými zbytky sněhu, o to lepší je ale situace na horách. Skvělé počasí láká lyžaře vyrazit do Alp, nebo alespoň na jednodenní lyžovačku do českých hor. Aby si však mohl každý vychutnat sněhové nadělení dosyta, měl by znát základní zásady bezpečnosti. 

Vánoční trhy mezi vrcholky italských Dolomit

file-307311.jpg.w640.h480Předvánoční čas by měl být pro každého hlavně ve znamení pohody. A kde jinde tu pravou vánoční pohodu a náladu načerpat, než na vánočních trzích. Předvánoční trhy najdete téměř na každém rohu, nicméně pokud Vás navíc obklopují zasněžené vrcholky třítisícových vrcholů uprostřed Dolomit, je ta pravá horská vánoční atmosféra ještě působivější. Pojeďte za vánočními trhy do Jižního Tyrolska.

Dovolená na míru: cestujte autem po Evropě

Odjezd na dovolenou nemusí nutně znamenat jen cestu na letiště. Řada turistů volí oblíbenou a pohodlnou leteckou dopravu, ale někteří dávají přednost cestování vlastním vozem, protože tím získávají dovolenou na míru.

Tipy na vánoční nákupy do Londýna

Vánoce se opět neúprosně blíží a pomalu nastává čas přemýšlet, kde letos pořídíme vánoční dárky pro své nejbližší. Pokud vám již nestačí nabídka českých obchodů, nebo chcete rodinu a přátele potěšit něčím skutečně výjimečným, vydejte se na nákupy do vánočního Londýna. Je dokonce docela dobře možné, že i ušetříte.

Strana 56 z 57