Styl Styl Cestovatel Dan Přibáň projel zasněžené Alpy legendárním autem

Cestovatel Dan Přibáň projel zasněžené Alpy legendárním autem

cat alpy

Vezměte všechna auta světa, dejte je do destilační kolony a destilujte... dokud vám nezůstane jen to nejnutnější a nejdůležitější. Čirá ryzost automobilu... a máte Caterham.

A právě v tomhle kusu damaškové oceli se Dan Přibáň spolu s kolegou Robertem Čapkem vidali na jediné místo, kam to mělo smysl – na Alpské horské silnice - stejně ryzí, jako auto samo. Nepoznamenané neustálým vylepšování a narovnáváním.

V roce 1979 Jean-Paul Belmondo spal vedle svého Caterhamu na dálnici z Paříže do Nice ve slavné úvodní scéně filmu Policajt nebo rošťák. V roce 2012 vedle něj spali dva čeští dobrodruhové ve stanu v alpských průsmycích. Nic víc než stan a dva spacáky se do jeho symbolického zavazadlového prostoru nevešlo. A nic víc taky nebylo potřeba.

I když tenhle stroj navrhl slavný konstruktér F1 Colin Chapman pro závodní okruhy, není místa, kam by se hodil víc. Pro jízdu bez střechy nad hlavou uprostřed alpských velikánů. Během tří dnů s ním ujeli 2000 kilometrů, z toho 760 na klikatých silnicích Alp – od Berchtesgadenu po Livigno.

cat alpy