Styl

Alfons Mucha v Japonsku

muchaCo má společného český secesní malíř s japonským komiksem? Víc, než by se mohlo zdát! Ukazuje to monumentální výstava, která od července 2019 do listopadu 2020 procestuje Japonsko.

Vyrážíte letos na dovolenou do exotiky? Pak nezapomeňte posílit svou imunitu už před odjezdem

6sobbh2skc0-zvgv y4qcExotické země nás lákají, protože jsou jiné. Jinak voní, jinak chutnají, žijí v nich jiná zvířata, kvetou tam jiné květiny... Dovolená v takové destinaci je obvykle zárukou dobrého počasí a nevšedních zážitků. Ale aby se opravdu vydařila, je několik věcí, na které je třeba myslet dopředu

Unikátní výstava Meda Ambasadorka umění

8iigqblq4K výročí stých narozenin přední české mecenášky umění byla v Museu Kampa zahájena unikátní výstava Meda Ambasadorka umění, která je jedním z vrcholů celoročního programu konaného v rámci projektu Století Medy Mládkové.

La Putyka, Losers, Holektiv a mnoho dalších - Letní Letná uvádí festival české novocirkusové scény

staen soubor 17Mezinárodní festival Letní Letná od 14. srpna do 1. září již po šestnácté představí bohatý svět nového cirkusu v jeho nejrůznějších podobách. Vedle zahraničních hvězd se návštěvníkům nabídne i jedinečný pohled do podhoubí české novocirkusové scény, exkluzivní premiéry i prověřené hity v Letenských sadech představí čeští umělci několik generací.

Trojská botanická zahrada zahájila výstavu sukulentů

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaVe středu 12. června se za přítomnosti velvyslankyně Mexika paní Leonory Ruedy poprvé otevřela výstava Sukulenty – krása rostlinného těla. Návštěvníci se mimo jiné dozvědí, že nejenom oblíbené kaktusy, ale dokonce i příbuzní révy vinné, tykví nebo zvonků se dokázali přizpůsobit drsným podmínkám panujícím v nejsušších oblastech světa.

Skryté příběhy: Nespočet tipů na rodinný výlet, dobrodružství v přírodě, zábavné dějiny, kvízy, putování časem

Splněným snm rodičů, kteří marně hledají způsob, ja0eiielde-my0mshste8ln4fia1lcjz-38uovwwdsvmxfc0qdne3aao3a94p5ziownngpoqik své ratolesti dostat od věčného vysedávání u počítače či tabletu ven, do přírody, je mobilní geolokační hra Skryté příběhy. Tahle nanejvýš užitečná aplikace promění každý rodinný výlet v neobyčejné dobrodružství, poznávání zajímavých míst a zároveň naší historie je rázem zábavnou výzvou a cestování v čase? Žádný problém!

Cestovní ruch v Česku brzdí fatální nedostatek pracovních sil

3. post-awards-fireworksCestovní ruch v Česku dosáhl v loňském roce na dosavadní maxima, roste příliv zahraničních návštěvníků i domácí turistika. Další možný růst ale naráží na nedostatek pracovních sil. Lidí ochotných pracovat v cestovním ruchu a příbuzném gastro oboru je stále méně.

Zažijte opravdové hudební léto! Z těchto 5 evropských festivalů si určitě vyberete

lfnizx9p1s3gcry5puyecobhiu1eslusnjiqyahkiyrmxxw3vn1aeazd1kuyt-lrfdvuxqmPro téměř sedm z deseti mladých lidí je oblíbenou letní zábavou návštěva hudebního festivalu. Čím dál více lidí přitom za skvělou muzikou a typickou festivalovou atmosférou míří do zahraničí. A nemusejí příliš daleko – jedny z nejlepších, největších a nejoblíbenějších hudebních festivalů mohou nabídnout i evropské země.

Cykloturisté vyjedou na Eurovelo 1

uci-4x-tomas-slavik photo-michael-marte-oo7b3334Účastníky čeká cyklojízda startující v třeboňské části trasy Eurovela 13, vedoucí přes Rakousko okolím Litschau do Nové Bystřice v České Kanadě.

Strana 17 z 57