TRAVELNEWS.CZ

Styl

Léto v parku v královéhradeckém Festivalparku přivítá Mňágu a Žďorp, Jelena a Jaromíra Nohavicu

zakharova rodkin_francesca_photo by alain hanelLéto v parku, koncertní série probíhající od července do září ve Festivalparku na letišti Věkoše v Hradci Králové, přivítá 30. 7. Mňágu a Žďorp.

Jak se zachovat v případě nehody v zahraničí?

 h75xl650 palmgolf ourika marrakechDovolená po vlastní ose a vlastním vozem je v Čechách stále populární a konkrétně tento rok lze očekávat zvýšený zájem o dovolené v okolních státech, kam je snadné dostat se vlastním vozem. S vyšším počtem řidičů se však bohužel pojí i vyšší počet nehod. Jak postupovat, pokud budete účastníkem nehody v zahraničí?

V pražské Zoo mají nový přírůstek

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaJméno pruhované slečně vybrali chovatelé Zoo Praha a slavnostně jej odhalil kmotr mláděte náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlubuček.

Částečné zatmění Slunce 10. června: Jediné z našeho území pozorovatelné zatmění Slunce letošního roku

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kK zatmění Slunce dochází tehdy, když Měsíc, který je ve fázi novu, prochází mezi Sluncem a Zemí, přičemž Měsíc úplně nebo částečně zakryje pozemskému pozorovateli výhled na sluneční kotouč.

Do Říma už nemusíte, stačí pod Petřín

0birnenkorb-mostviertel--dPraha je jedním z nejzelenějších měst na světě. Svou troškou do mlýna k tomu přispívá i jeden z nejnavštěvovanějších parků rozkládajících se přímo u Pražského hradu – Petřín. Malebná zákoutí, dechberoucí výhledy, architektonické atrakce a nejnověji také lahodná gastronomická zastávka – foodtruck La Porchetta di Simone (čti por·ke·ta). V dobách, kdy foodtruck stával v Riegerových sadech se z něj stalo místo, kde se lidé ze sousedství setkávali při odpoledním porcování porchetty, tedy italské rolády ze selete.

Znovuotevření pražských hvězdáren

pr costabrava-13jul12OD PÁTKU 14. KVĚTNA SE ZNOVU OTEVÍRÁ HVĚZDÁRNA V ĎÁBLICÍCH A OD SOBOTY 15. KVĚTNA HVĚZDÁRNA NA PETŘÍNĚ. PO ODMLCE SE TAK NÁVŠTĚVNÍKŮM ZNOVU VRACÍ MOŽNOST POZOROVÁNÍ DENNÍ A NOČNÍ OBLOHY NA OBOU PRAŽSKÝCH HVĚZDÁRNÁCH. PLANETÁRIUM PRAHA V KRÁLOVSKÉ OBOŘE JE BUDE 4. ČERVNA NÁSLEDOVAT, NAVÍC CHYSTÁ PRO NÁVŠTĚVNÍKY NOVINKU.

Benefiční online koncert „Hrajeme pro 20 ZOO“

herbV neděli 9. 5. 2021 od 17:00 se uskuteční online benefiční koncert pod názvem “Hrajeme pro 20 ZOO” na podporu 20 zoologických zahrad sdružených v UCSZOO (Unie českých a slovenských zoologických zahrad), které se z důvodu několikaměsíční povinné uzávěry ocitly v kritické ekonomické situaci.

GTM Germany Travel MartTM 2021 se zaměřuje na oživení německého turistického incomingu

jv indie palmyStrategie obnovy, Market Insights a obchodní platforma na nejdůležitějším B2B workshopu pro německý turistický incoming - velký zájem německých poskytovatelů a mezinárodních nákupčích.

Program Rock for People 2020/2021 se přesouvá na rok 2022

knoedelfest-druck-47Vzhledem k přetrvávající pandemii Covidu - 19 oznamuje festival Rock for People, že se vyprodaný ročník 2020/2021 v plánované podobě neuskuteční a přesouvá se na 16. - 18. června 2022. Zakoupené vstupenky nadále zůstávají v platnosti na příští rok, postupně budou také oznamováni znovupotvrzení interpreti.

Strana 11 z 57