Top Hotely Top Hotely Evropské metropole trochu jinak

Evropské metropole trochu jinak

berlin nightČlánků o památkách ve velkých světových i evropských městech jste už určitě četli spoustu. Rady, kam se podívat, co určitě nepropásnout a na co si dát pozor, byste mohli rozdávat jako ostřílení průvodci. Pojďme se teď ale společně podívat na to, co o Berlíně, Vídni nebo Budapešti v turistických průvodcích možná vůbec nenajdete.

Nekonečný party maraton

Pokud se vydáte do Berlína na prodloužený víkend, může se klidně stát, že se moc nevyspíte. Zvlášť pokud se zapojíte do nočního veselí, kterým je Berlín vyhlášen. V centru města najdete rozlehlá místa bývalých továren a průmyslových hal, která nyní slouží jako obrovské tančírny. A z jakého že důvodu byste se neměli vyspat? V Berlíně totiž nikdy nevíte, kdy zrovna párty skončí. Kluby tu nemusí zavírat v určitou dobu, proto v lepším případě skončíte při rozbřesku dalšího dne, v horším případě propaříte celý víkend.

Tip na ubytování:

Hotel Residenz 2000 Berlin

Třídenní pobyt v ceně 1400,-/osobu zahrnuje:

●        2 noci ve dvoulůžkovém pokoji s veškerým dostupným komfortem

●        2 bohaté snídaně formou bufetu

bezplatný pobyt 1 dítěte do 12 let v pokoji rodičů

 

Po stopách Třetího muže

Vezměte kamarádku a jeďte do Vídně. Že byste raději i pánskou společnost? Nebojte se, nic není ztraceno. O tu se postará Třetí muž. A proč až třetí, říkáte si? Tak se totiž jmenuje klasický černobílý film, který zde byl natočen v době poválečné. Nutno podotknout, že je ve Vídni hodně oblíben, protože každý víkend se promítá v jednom z městských kin.

Thriller, jehož scénář napsal britský spisovatel Graham Green, je zasazen do prostředí poválečné rozbombardované Vídně. Některé jeho scény se odehrávají v mysteriózním prostředí městské kanalizace. Do filmu se můžete vcítit i na tematické prohlídce města, která jednoznačně evokuje dramatickou atmosféru slavného filmu, jehož scénář získal v roce 1949 hlavní cenu na festivalu v Cannes.

Prozradit můžeme jen to, že na povrchu se moc neohřejete. Třetí možnost, kterou nám „Třetí muž“ nabízí je návštěva muzea, které se také tímto filmem zabývá.

Tip na ubytování:

College Garden Hotel u Vídně

Třídenní pobyt v ceně 1600,-/osobu zahrnuje:

●        2 noci ve dvoulůžkovém pokoji s veškerým dostupným komfortem

●        2 bohaté snídaně formou bufetu

●        bezplatné parkování a připojení k internetu

Místo uzenin za sladkostmi

Když se řekne Maďarsko, mnohým z nás toto slovo navodí Pavlovův reflex. Při pomyšlení na uherák, čabajku nebo pravý maďarský guláš málokdo z nás své sliny ukočíruje. Ale co jste možná nevěděli, je to, že Budapešť se proslavila i svými sladkými dobrotami a cukrovinkami. Sladké skvosty můžete ochutnat například v cukrárně Ruzswurm, která je ukrytá v podhradí budínského hradu.

Historie cukrárny sahá až do 19. století a od této doby funguje cukrárna nepřetržitě. Zatímco vnějšek byl podroben zkoušce dvou světových válek, jako zázrakem interiér zůstal nedotčen. To dokazuje i téměř původní biedermeierský nábytek. Díky tomu si zde určitě budete připadat jako králové a královny a co my víme, třeba tam dřívější panovníci potají chodili na rakvičky se šlehačkou.

Tip na ubytování:

4* Golden Park Hotel Budapešť

Čtyřdenní pobyt v ceně 1750,-/osobu zahrnuje:

●        3 noci ve dvoulůžkovém pokoji s veškerým dostupným komfortem

●        3 bohaté snídaně formou bufetu

●        bezplatný pobyt 1 dítěte do 12 let v pokoji rodičů

●        bezplatné využívání hotelového fitness centra s finskou saunou, internet

Více informací o těchto akčních nabídkách naleznete na www.toved.cz51

madarsko-5