Styl Styl Podpis dohody EU a Tuniska o cestovním ruchu

Podpis dohody EU a Tuniska o cestovním ruchu

tunis 5Elyes Fakhfakh, ministr cestovního ruchu Tuniské republiky, a Antonio Tajani, viceprezident Evropské průmyslové a podnikatelské komise, podepsali v listopadu 2012 listinu o intenzivním rozvoji dialogu mezi Tuniskem a Evropskou unií v oblasti cestovního ruchu a potvrdili tak důležitost tohoto odvětví ve středomořské oblasti.

Tato dohoda mimo jiné podtrhuje nezbytnost rozvinutí spolupráce mezi Evropskou unií a hlavními středomořskými destinacemi s ohledem na podporu modelů udržitelného a odpovědného rozvoje cestovního ruchu.

Vzhledem k hlavním výzvám, se kterými je dnes konfrontován tuniský cestovní ruch, se Evropská unie a Tunisko dohodli na založení mechanismu dvoustranné konzultace a dialogu na úrovni vysokých funkcionářů. Chtějí tak posílit debatu na téma společného zájmu, jako je např. ekonomický růst a vytváření pracovních příležitostí v turistickém sektoru, rozvoj cestovního ruchu, uskutečnění klíčových etap schémat strategického cestovního ruchu a posílení socioekonomických znalostí tohoto sektoru.

tunis 5