Evropa Evropa Vysokohorská turistika a výlety na sněžnicích

Vysokohorská turistika a výlety na sněžnicích

dachstein-suedwand--steiermark-tourismus-herbert-raffalt--o.3326536

Stále více lidí chce zažít sníh a hory také bez lyží. Perfektní alternativou jsou proto zimní pěší stezky a vycházky se sněžnicemi. Nevyžadují totiž žádné náročné vybavení nebo sportovní zdatnost. Musíte jen chodit a to je nekomplikované a ne tak namáhavé. Přitom můžete skvěle zažít a vychutnat si přírodu mimo sjezdovky a běžecké trasy. Zde je několik příkladů obzvlášť hezkých nových zimních pěších tras.

Kreischberg

Turistika a procházky v nádherné zimní krajině ve výšce 1 800 metrů budou od zimní sezóny 2015/16 možné na dvou značených zimních pěších trasách ve středisku Kreischberg. Obě pěší trasy začínají u horní stanice šestimístné gondolové lanovky v Kreischberg. „Kreischbergský jezerní okruh" je pohodlná procházka okolo zásobního jezera Kreischberg, která trvá hodinu. „Limbová pěší stezka" (asi 2 hodiny) vede přes borovicový les ke spodní stanici vleku Rosenkranz. Stejně jako při lyžování nebo snowboardingu i u obou těchto pěších stezek najdete dostatek možností pro malou pauzu s občerstvením.

Planneralm

Planneralm nabízí hezkou síť slunečných zimních pěších stezek, které ohromují ještě hezčími výhledy. Mnoho chat a restaurací poté vybízí k zastavení. Romantické zimní pěší stezky vedou podél cvičného vleku a běžecké trasy na vzdálenosti přes 5 km strhující zimní krajinou Nízkých Taur.

Tauplitz

Obě výškové zimní pěší trasy na Tauplitz jsou ideální k odpočinku a relaxaci. Na prvním okruhu vyjedete osmimístnou gondolovou lanovkou na horu a pak půjdete přes vrchol Lawinenstein (1965 m) k chatě Kriemandlhütte a zpět s 360° panoramatickým výhledem na Dachstein, Grimming a Totes Gebirge na 2,5 km dlouhé stezce. Druhá trasa začíná po výjezdu čtyřmístnou sedačkovou lanovkou Tauplitz na 1650 m nadmořské výšky, kde na Vás čeká nádherný 5 km dlouhý okruh na náhorní plošině v idylické horské vesnici s mnoha možnostmi občerstvení v útulných chatách a hostincích.

Hochwurzen a Galsterbergalm

Pro všechny milovníky zimy, kteří chtějí do hor bez lyží, nabízí zimní turistická karta regionu Schladming-Dachstein skvělou alternativu. Cenově výhodná karta pro pěší platí na horách Planai, Hochwurzen, Dachstein, Galsterberg, Reiteralm a Hauser Kaibling a zahrnuje jízdy mnoha horskými drahami a autobusy.

foto. © Steiermark Tourismus / Herbert Raffalt