Evropa Evropa Kam na lyže? Zkuste rakouský Kleinwalsertal

Kam na lyže? Zkuste rakouský Kleinwalsertal

klein5
klein
klein2

Chcete si užít komfort lyžařského střediska bez front, ale preferujete spíše rodinné středisko bez front a hlasitých barů? Pak je pro vás malebné středisko Kleinwalsertal přesně to pravé.

Areál Kleinwalsertal ve Vorarlbersko leží v západní částí Rakouska, v místech, kde Rakousko hraničí s Německem, Švýcarskem a Lichtenštejnským knížectvím. Vorarlbersko je regionem průkopníků lyžování. V tomto hornatém kraji mezi Bodamským jezerem a Arlbergem hrají zimní sporty všeho druhu významnou roli už přes sto let.

Kvalita střediska Kleinwalsertal je vysoká. Patří k nejlepším lyžařským oblastem v Rakousku a je to oblast vhodná pro sportovce i rodiny s dětmi.

Vesnice ve Kleinwalsertalu si zachovaly své typické kouzlo, všude najdeme harmonickou kompozici z tradičních stavení a současných staveb. Nápadný je zejména velký počet nově a dobře postavených domů ve stylu moderní vorarlberské dřevěné architektury. Také řada hotelů se představuje zajímavou kombinací starých a nových prvků a zvláštní poklidnou, odpočinkovou atmosférou.

Také o Vaše kultivované bydlení se všude ve Vorarlbersku postarají pozorní hostitelé. Většina hotelů a penziónů je již po mnoho generací v rodinném vlastnictví. Tady si hosté mohou být jisti tou nejlepší péčí a spolehnout se na vysokou kvalitu. Ta se projevuje v citu pro architekturu, vysoce kvalitním vybavení, velkorysých moderních wellness a přirozeně také v kuchyni. V restaurantech, hostincích a na horských chatách si můžete vybrat z místní domácí nebo kreativní kuchyně. Vorarlbersko umí dát pocítit a zažít kouzlo zimy obzvlášť působivým způsobem.

Například v hotelu Sonnenburg si užijete veškerý komfort rakouského pohostinství a skvělé výhledy na zasněžené vrcholky alpských hor.

V údolí Kleinwalsertal začala lyžařská historie již velmi brzy. První vlek ve středisku byl vybudován již v roce 1940. A dnes zde najdete více než 25 vleků a lanovek a 56 km sjezdovek. Lyžování si můžete užít v areálech Walmendinger Horn, Ifen a Fellhorn.

Tip: Do údolí Kleinwalsertal se pohodlně dostanete po německých dálnicích, které jsou zatím bezplatné, a díky tomu ušetříte za rakouskou dálniční známku.

Více info najdete na webu:

https://www.vorarlberg.travel/?s=Kleinwalsertal+