TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Tip na víkend v Praze s dětmi: za sportem i zábavou na soutěžní akci Rodinná výzva

Tip na víkend v Praze s dětmi: za sportem i zábavou na soutěžní akci Rodinná výzva

panak

 V neděli 15. září proběhne na ploše Centrálního parku u metra Háje tradiční zábavná akce Rodinná výzva. Pro děti i dospělé zde bude připraveno více než 20 disciplín, v nichž mohou rodinné týmy soutěžit o hodnotné ceny. Sportovně-pohybový den, včetně doprovodného programu a stánku s odbornou FYZIOporadnou, je zdarma. 

„Populární akci pořádáme dvakrát do roka, tentokrát už podeváté. Soutěžící se mohou opět těšit na úkoly, jako jsou jízda na koloběžkách, triky s fotbalovým míčem, lukostřelba či bojové umění. Dále se mohou poměřit v tanečních, balančních a rychlostních aktivitách nebo v úkolech na přesnost. Nově si také své stanoviště připraví dívky z házenkářského oddílu HC Háje, sportovci z české teqballové asociace, Judo Academy a sportovní centrum Squash Point.

Všechna stanoviště umí svoji náročnost přizpůsobit malým dětem zhruba od tří let i aktivním prarodičům,“ popsal Zdeněk Bílek, ředitel FYZIOkliniky, která den plný her pořádá ve spolupráci s dalšími partnery a sportovními kluby z Prahy 11.

Loni si v Centrálním parku zasoutěžilo 228 rodin a celkem 746 účastníků, před půl rokem už to bylo 270 týmů s 820 soutěžícími. Vzhledem k vysokému počtu účastníků je pro plynulost akce požadována včasná registrace soutěžních týmů na webu FYZIOkliniky.

Rodinná výzva bude zahájena v neděli v 10 hodin dopoledne. Přesný čas startu a doba plnění úkolů už záleží na každém týmu zvlášť, o konečném hodnocení nerozhodují.

„Splnění úkolů na všech stanovištích zabere zhruba dvě hodiny, rodinné týmy však mohou soutěžit vlastním tempem klidně celý den. Poslední tým by měl odstartovat v 15 hodin. Týmy budou mít svá pořadová čísla, kterými se prokážou na jednotlivých stanovištích. Soutěžit bude nově každý člen rodiny a výsledky se zapíší do naší aplikace. Do týmového hodnocení vybereme vždy výsledek nejlepšího dospělého i dítěte z týmu. Nově také každý tým uvidí online ve svém mobilu, jak si průběžně vede. V případě, že tým absolvuje alespoň dvě třetiny z disciplín v Rodinné výzvě, bude zařazen do soutěže o zajímavé ceny,“ popsal Zdeněk Bílek.

Registrovat do Rodinné výzvy se mohou dvojice dospělý-dítě i celé rodiny. Odměněny budou všechny děti z předem zapsaných týmů. Hodnotné ceny pak obdrží desítky rodin s nejlepšími výsledky a splněnou podmínkou on-line registrace. Mimo soutěžní disciplíny bude pro návštěvníky připraven bohatý program. „V rámci doprovodných aktivit se budou moci děti vyřádit i nesoutěžně, k vyzkoušení budou skupinová cvičení ve stylu street dance a připraven bude také stánek s odbornou FYZIOporadnou zdarma. Pokaždé se snažíme Rodinnou výzvu nějak inovovat a nyní se opět představí noví partneři a soutěže. Navíc bude na místě zajištěno občerstvení a stánek se zmrzlinou,“ doplnil Zdeněk Bílek.

HARMONOGRAM AKCE:

Začátek: 10:00 Poslední startující týmy: 15:00 Ukončení soutěže: 16:30 Vyhlášení výsledků: 16:45