TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Prázdninový tip pro celou rodinu: Cesta jako žádná ze sta – cestovatelská show Zikmund 100 se Zoo Plzeň v amfiteátru Lochotí

Prázdninový tip pro celou rodinu: Cesta jako žádná ze sta – cestovatelská show Zikmund 100 se Zoo Plzeň v amfiteátru Lochotí

brando-4-474x239

Cesta jako žádná ze sta – cestovatelská show Zikmund 100 se Zoo Plzeň, největší akce svého druhu v amfiteátru Lochotín v Plzni, poslední prázdninovou sobotu 31. srpna přivítá děti i dospělé na dni plném dobrodružného objevování světa.

Děti se od 10:00 do 16:00 mohou v plzeňské zoologické zahradě vydat na stezku PO STOPÁCH H+Z, kde je pro ně připravena řada úkolů. Součástí odměn za jejich úspěšné splnění bude i několik výherních lístků na večerní akci. Připravena bude také tombola, slosování bude probíhat ve 13:00 a v 16:00 u Tajemného světa v podzemí.

Návštěvníci se mohou těšit na skvělé ceny jak od Zoo Plzeň, tak od projektu Zikmund 100. Lochotínský amfiteátr se příchozím otevře v 16:00 a v 18:30 vypukne naplno cestovatelská show Lukáše Sochy a Tomáše Vaňourka, kteří se 3. dubna 2018 vydali z Plzně po stopách legendární dvojice Miroslav Zikmund & Jiří Hanzelka. Během devíti měsíců procestovali 32 zemí od Turecka až po Rusko a urazili téměř 130 000 kilometrů. O peripetiích svého putování vyprávějí s nadšením a humorem.

Programem bude provádět moderátor a herec Petr Čtvrtníček. Na live show ve 20:30 naváže film Cesta jako žádná ze sta dokumentující životní výpravu Sochy s Vaňourkem – rekonstrukci slavné euroasijské cesty H+Z z let 1959–64. Diváci prostřednictvím filmového plátna spolu s nimi prožijí proces pátrání po místech, která před 60 lety Zikmund s Hanzelkou navštívili a vyfotili, ale i neuvěřitelné situace, které je během cesty potkaly.

Mladí cestovatelé během dne plného zážitků také pokřtí nový přírůstek v Zoo Plzeň. Celá akce se koná pod osobní záštitou primátora města Plzeň Mgr. Martina Baxy.

Vstupenky v ceně 150 Kč jsou v prodeji na plzenskavstupenka.cz, ticketportal.cz, ticket-art.cz.