Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Vydejte se po Baťově kanálu na zámek Napajedla

Trasa kolem řeky Moravy a Baťova kanálu je opravdu nenáročná a bez problémů ji zvládnou i malé děti nebo in-line bruslaři. Obzvlášť, když se mohou zastavovat v příjemných osvěžovnách, kde si všichni pochutnají i na dobrém obědě.  Baťův kanál je v současnosti využíván pouze jako turistická vodní cesta. Nákladní plavba zde nefunguje.

Víkendové tipy na výlet - Podstávkové domy v Rumburku, Tolštejnské slavnosti, Kosecké písně, Zámek Loučeň

Přinášíme vám víkendové tipy na výlety do lokalit, které zvítězily nebo postoupily do finále soutěže EDEN (European Destinations of ExcelleNce) oceňující excelentní turistické destinace. Tipy na výlety jsou jak na tento, tak na příští víkend.

Český pivní festival zahájen!

nova tvar cpf  nikita Na holešovickém Výstavišti v Praze byl zahájen již pátý ročník ČESKÉHO PIVNÍHO FESTIVALU PRAHA 2012. Slavnostního zahájení se zúčastnili například herečka Bára Fišerová, moderátorka Ester Janečková a herec Čestmír Řanda. Osobnosti si své první pivo nejen sami natočili, ale i s chutí vypili a to rovnou z mohutných skleněných tupláků.

Žluté lázně první půjčovnou paddelboardu v Praze

padel1Areál Žluté lázně v Praze-Podolí opět rozšiřuje nabídku adrenalinových sportů. Po půjčovně longboardů a indoboardu je možné si vyzkoušet také Stand Up Paddelboarding, tedy jízdu po Vltavě na speciálním prkně s pádlem. Sport, který má své kořeny na Havaji se těší stále větší oblibě i v Evropě.

Tipy na výlety po Čechách

Cestujete rádi po naší republice? Přináíme vám tipy na výlety jak v bezprostředním, tak vzdálenějším časovém horizontu. Přijměte pozvání do oblasti Králického Sněžníku, Českého Švýcarska, Bystřicka nebo Krkonoš.

Tip na výlet: Památník Terezín

Památník Terezín vznikl v místech utrpení desetitisíců lidí původně jako Památník národního utrpení roku 1947 z iniciativy vlády znovu obnoveného Československa.

Trutnovsko je kraj, který mají cykloturisté rádi

Trutnov je díky blízkosti Krkonoš skvělým výchozím bodem pro příjemné cyklovýlety. Trutnovsko nabízí krajinu s lesy, loukami, kopci i údolími. A tahle výjimečná nabídka přímo vybízí k cyklistickým vyjížďkám a tréninkům. Síť cyklostezek nabízí trasy různé obtížnosti. Na své si tedy přijdou jak trénovaní sportovci, tak i rodiny s dětmi.

Dolní oblast Vítkovic bude letos největším lákadlem Ostravy

Národní technické památky ve vítkovické Dolní oblasti v Ostravě budou tento rok jednoznačně největším tahákem moravskoslezského krajského města. Už na jaře změní Dolní oblast Vítkovic podobu takovým způsobem, jaký si ještě před několika lety nedovedl snad nikdo ani představit.

České Švýcarsko: po stopách princezny Krasomily

Nádherná a magická krajina nejmladšího národního parku u nás, v minulosti uchvátila známé hudebníky Fredericka Chopina i Antonína Dvořáka a velké popularitě se těší mezi lidmi dodnes. České Švýcarsko je známo jako ideální místo pro letní rodinnou dovolenou, romantické výlety či svatební cest.

Strana 57 z 60