Svět Svět Thajsko: Vnitropolitický vývoj, demonstrace

Thajsko: Vnitropolitický vývoj, demonstrace

nirwana bali indonesia 2

Ministerstvo zahraničních věcí ČR upozorňuje na možné konání dalších masových demonstrací v Bangkoku i jiných částech země. MZV důrazně varuje před účastí na těchto demonstracích, protestních shromážděních nebo průvodech. MZV rovněž doporučuje dbát zvýšené obezřetnosti a informovanosti během pobytu v Thajsku, zejména pak v hlavním městě Bangkoku.

V souvislosti s posledními vnitropolitickými událostmi v Thajsku, kdy byla mimo jiné na základě rozhodnutí Ústavního soudu ze 07.5.2014 odvolána z funkce premiérka Yingluck Shinawatrová, upozorňuje Ministerstvo zahraničních věcí ČR na možné konání dalších masových demonstrací v Bangkoku i jiných částech země, které mohou organizovat jak protivládní hnutí, tak příznivci současné vlády.

Účinnost implementace zákona o vnitřní bezpečnosti (ISA-Internal Security Act) ze dne 19.3.2014, která umožňuje v Bangkoku a přilehlých provinciích použít mimořádných bezpečnostních opatření, byla na konci dubna prodloužena do 30.6.2014.

Další informace naleznete na webových stránkách Velvyslanectví ČR v Bangkoku na http://www.mzv.cz/bangkok.

MZV doporučuje cestujícím i rezidentům zvážit registraci v systému Dobrovolné registrace občanů ČR při cestách do zahraničí (http://drozd.mzv.cz). Tento systém je využíván pro komunikaci MZV s občany během výskytu mimořádných událostí, avšak neslouží k průběžnému předávání aktuálních informací, pokud mimořádná událost nenastala.