Svět Svět Blíží se prodloužený víkend. V hledáčku jsou hlavně eurovíkendy

Blíží se prodloužený víkend. V hledáčku jsou hlavně eurovíkendy

1sifuyee1y7fud0xxuboxbl9vvmqirylxkniop4ivwgfcpmcovpb43ivqjgeo069ocdasa8

Ta největší vedra již opadla a současné příjemné podzimní počasí vábí k výletům do oblíbených evropských metropolí. Do karet Čechům navíc ještě hraje prodloužený víkend na konci září. Státní svátek 28. 9. tento rok totiž připadá na pondělí. Cestovní agentura eTravel přináší několik tipů, kam vyrazit.

Řím, Paříž a Barcelona. To jsou tři populární stálice, jež každoročně lákají tisíce turistů k návštěvě. „V italské metropoli si turisté mohou navíc od září do října užít návštěvu památek v noci. Po setmění dostávají vatikánská muzea nebo krásně osvětlené Koloseum úplně jiné kouzlo než při denní prohlídce," uvedla Simona Fischerová z cestovní agentury eTravel.

Skvělý tip: Slavné Bienále opět v Evropě

Lákavým cílem milovníků umění jsou tento rok také Benátky. Turisté si vedle vychutnávání tamní gastronomie a obdivování památek mohou víkend zpestřit nejslavnější přehlídkou moderního umění – Bienále. Téma letos zní Budoucnost celého světa a probíhá až do konce listopadu. Mezi expozicemi naleznete zástupce až z 89 zemí.

Bienále probíhají i v Istanbulu. Jde o nejdůležitější prohlídku umění na Východě. A jak je vidět, o návštěvu je opravdu zájem. „Během prodlouženého víkendu se mnoho českých turistů chystá navštívit tureckou metropoli. Od září zde probíhají největší výstavy současného umění, na patnáct set děl bude vystaveno na třicítce míst," dodává Fischerová. Istanbul je mezi turisty oblíbený pro svůj charakter evropské moderní metropole, kterou usměrňuje asijská islámská architektura.

Víkend plný zábavy i relaxace

Rodiny s dětmi se letos vydávají za zábavou. Zejména oblíbený je Playmobile FunPark v německém Norimberku, v jehož těsné blízkosti se velký zábavní park nachází. Dalším často vyhledávaným cílem je tamní ZOO s velkým delfináriem. Výhodou je i krátká vzdálenost, takže Češi volí vlastní dopravu, na které ušetří.

Orientační ceny pobytů

ŘÍM – letecky, 3 noci, 8 500,-Kč/os

BENÁTKY - letecky, 3 noci, 7 500,-Kč/os

ISTANBUL - letecky, 3 noci, 9 800,-Kč/os

NORIMBERK - vlastní doprava, 2 noci, 3 300,-Kč/os

Simona Fischerová, mluvčí cestovní agentury eTravel