Styl Styl Úrazy si dovolenou neberou!

Úrazy si dovolenou neberou!

mcsphwbnzm3

Jsou chvíle, které nám nepříjemně zkomplikují život. V důsledku úrazu pak zůstáváme v péči lékařů různě dlouhou dobu a doufáme, že následky budou co nejmenší.

Dá se říci, že četnost úrazů velice často souvisí s ročním obdobím – letní dovolené, prázdniny, ale i víkendy na lyžích, náledí a namrzlé chodníky představují vyšší riziko a úrazů v této době přibývá.

A to samozřejmě není vše, v průběhu celého roku jsou velmi časté úrazy také při dopravních nehodách, při různých sportovních aktivitách, ke zranění často dochází i v domácnostech a také na pracovištích.

Různá poranění postihují nejen dospělé, ale ve velké míře i děti, přičemž počet úrazů u dětí je u nás – i přes řadu preventivních programů - velmi vysoký. Každý rok dochází až ke 500 tisícům případů zranění dítěte, přičemž až 40 tisíc dětí ročně je v důsledku úrazu hospitalizováno. K častým úrazům patří řezné rány, pohmoždění, zlomeniny, poranění hlavy, ale i popáleniny, otřesy mozku atd.

Nejvážnější úrazy jsou způsobeny při dopravních nehodách a při sportování dětí – např. při jízdě na kole, in-line bruslení, při projížďkách na skateboardu a v poslední době také na trampolínách. Úrazy si zkrátka dovolenou nebererou...

Lehčí poranění se většinou obejde bez následků a léčení probíhá v řádu dní nebo týdnů. Vážné úrazy vyžadují delší hospitalizaci a náročnou léčbu, se kterou souvisí operace zaměřené na základní životní funkce, nápravu zlomenin, poškození měkkých tkání, celkovou pohyblivost včetně následné rehabilitace.

V případě, že úraz způsobil různé deformity, poškození a defekty, bývajíV těchto případech se určitě můžete obrátit na původní pracoviště, kde léčba probíhala nebo můžete navštívit některou z klinik estetické medicíny a svůj problém konzultovat s lékařem – korektivním dermatologem nebo plastickým chirurgem, záleží na vašich obtížích

Hlavně po zákroku proto neztrácejte trpělivost – doba rekonvalescence je individuální; dbejte všech doporučení lékaře a pamatujte, že délka hojení je i odrazem vaší svědomitosti.“

Při léčbě následků úrazu mohou pomoci enzymové léky (např. Wobenzym), které výrazně urychlují hojení.

Enzymové přípravky jsou látky s obsahem enzymů (buněčných katalyzátorů), které se v těle vyskytují přirozeně. Jedná se o poměrně novou metodu léčby, díky níž je dnes možno lépe a kvalitněji léčit osoby trpící vážnými chorobami způsobenými nedostatkem enzymů.