Styl Styl Tento víkend proběhne nejfotogeničtější akce roku

Tento víkend proběhne nejfotogeničtější akce roku

 

Více než stovka programových vystoupení a zážitků pro fotografy začátečníky, poloprofesionály i celé rodiny, v jednom městě ve dvou dnech, to je Open-air FOTO festival.


OAFF v číslec

Open –air FOTO festival, který proběhne 8.-9. června v Českém Krumlově, jenž je

i spolupořadatelem, je nejrozsáhlejší fotografickou událostí. Posuďte sami: 17 fotolokací,

2 desítky žánrů, téměř 30 osobností ze světa fotografie, 50 praktických dílen, 60 umělců

a modelů, 150 přednášek.

 

Vzdělávání hravě a rozmanitě

Připraveny budou nejen fotozážitky a přednášky, ale pro omezený počet účastníků i praktické dílny, které propojují teorii s praxí. Součástí edukativního systému jsou také fotoporadny, ve kterých budou odborníci hodnotit přinesený snímek a doporučovat, jak se vyvarovat případných chyb.
Takřka v každé lokaci bude pro inspiraci výstava či ukázka z tvorby fotografa, který na OAFF přednáší či je úzce spjat s tématem. Příjemnou formou dozvědět se něco nového je i setkání s autorem. Po dohodě s radnicí a fotografy budou tyto výstavy prodejní a výtěžek bude věnován na obnovu míst v Českém Krumlově poničených povodněmi.

V každé lokaci je pro volné focení připravený fotogenický program jako je snový cirkus, bikeři na ulici, břišní tanečnice, pohádkový les či kapely a jiné zážitky. Ve vybraných lokacích bude možnost zapůjčení si nejen modelů a modelek, ale také světelné techniky.
Noční focení nabízí zcela nové možnosti fotografického vidění. Proto se někde bude fotografovat i po setmění.

 

 

Průřez programu ve fotolokacích

Na krumlovském zámku bude hned několik lokací. Mincovna je vzdělávacím centrem určeným nejen pro ty, kteří s focením začínají a dozví se tu úplné základy, ale i pro zkušené fotografy, kteří si chtějí vyzkoušet kalibraci monitoru, práci se softwarem na úpravu fotografií či se dozvědět informace o focení pod vodou. Tématická fotoscéna v šatlavě, která je věnovaná aranžované fotografii, ve spojení s půjčovnou historických kostýmů, zaručují zábavu pro celou rodinu. Prostory lapidária jsou místem postprodukce, tedy všeho okolo úpravy, tisku, zarámování fotografií a tiskáren včetně praktických ukázek.

Ve Střední umělecko-průmyslové škole můžete fotografovat nejen mladé umělce při tvorbě, ale těšit se můžete i na moderní studio, 3D fotografii, fotoexpedice, portrétní fotografii a umělecký akt.

V lokaci Svět fantazie nebude kromě snového cirkusu chybět make-up airbrush, bodypainting a večer kouzlení luminografie - malby světlem.
Zájemci o historii fotografie si nesmí nechat ujít návštěvu Musea Seidel, kde kromě četných přednášek a interaktivních prohlídek, bude i stanoviště pro fanoušky Polaroidu.

Ani milovníci ženské krásy nepřijdou zkrátka. V prostorách školy je připraveno focení uměleckého aktu, v klubu City Lounge budou probíhat přednášky a dílny o glamour fotografii. Večer se ponese ve znamení MENHOUSE Glamour party.
Jedna z nejfotogeničtějších vyhlídek na město nabídne program nejen o výstavnictví, ale

i o astrofotografii včetně netradiční možnosti vyzkoušet si různé teleobjektivy namířené na festivalové město i noční oblohu.
Festivalové centrum je věnované koncertní a taneční fotografii, a také natáčení videa fotoaparátem. Family park je o dětské fotografii a fotografování. Bude zde připravený pohádkový les, tvořivé dílny, miniškolička fotografování pro děti i hlídací koutek.

 

Doprovodný program

Pro nefotografující návštěvníky a celé rodiny je připraven kulturní program ve Festivalovém centru a ve Family parku. Na pódiu se budou střídat přednášející s tanečníky a muzikanty. Z kapel vystoupí Homoguru, Sly Rabbits, Bags a Semtex. Z tanečních skupin třeba irský step  a tanec Rinceoirí či bojové umění capoiera. Třešničkou na dortu bude ohňová show Palitchi.   V ulicích budou k vidění pouliční umělci.

 

Osobnosti

Na OAFF se můžete setkat s propagátorem digitální fotografie Ondřejem Neffem, s nejmladším, teprve sedmiletým fotografem Kryštofem Vaňkem. Dalšími osobnostmi, které potkáte na ostatních lokacích bude třeba Milan Blšťák, Jan Březina, Cargo gallery, Vladimír Čech, Stanislav Černý, Lukáš Dvořák, Petr Hejcman, Martin Kamín, Martin Kámen, Petr Klier, Tino Kratochvíl, Petr Kuchař, Artur Masný, Filip Matušínský, František Mazáč, Anna Nikišová, Dagmar Pavlíková, Stanislav Petera, Jan Pohribný, Attila Racek, Robert Rambousek, Martin Sahula, Rudolf Stáhlich, Marie Szabová, Petr Vlasák, Vlastimil Vojáček, Karel Zakar.

 

Vstupné

Festivalové dění v ulicích je pro všechny návštěvníky zdarma. Nicméně díky fotopasu získají přístupy do festivalových zón s fotogenickým programem šitým na míru danému žánru, který je lokaci věnován. Stačí si z pohodlí domova prostudovat na webových stránkách program

a vybrat si odpovídající fotopas a dílnu, zarezervovat si ji a pak si vyzvednout na místě odpovídající vstupenku. Samozřejmě je možnost koupě fotopasu i přímo na místě bez této rezervace, a to na třech festivalových pokladnách. Ceny vstupenek se pohybují od 450Kč výše.

Více info: www.foto-festival.cz

 

8. – 9. 6. 2013                        Open - Air FOTO festival                   Český Krumlov           

Denní program:          So 8.6. od 10,00 do 19,00 hod ● Ne 9.6. od 10,00 do 17,00 hod
Noční focení:              So 8.6. od 21,00 do 23,30 hod
Glamour párty:           So 8.6. od 20,00 hod v Klubu City Lounge

Fotožánry – Zaostřeno na člověka

Portrét ● Fashion ● Art ● Rodina a děti, svatba Člověk a výtvarné umění ● Člověk v pohybu ● Foto kultury (kapely, tanečníci, ohňová show) ● Glamour / Akt (18+) ● a další

 

 

 

Spolupořadatelem festivalu je město Český Krumlov.

Festival podporují:

  • SUPŠ Sv. Anežky české
  • Museum Fotoateliér Seidel
  • FotoKrumlov
  • Fotoklub Český Krumlov
  • Městské divadlo Český Krumlov

Další informace:

www.foto-festival.cz

facebook.com/xtasy.eu