Styl Styl První cestovní kancelář letos ukončila svou činnost - CK CONTI s.r.o., která byla na trhu 24 let.

První cestovní kancelář letos ukončila svou činnost - CK CONTI s.r.o., která byla na trhu 24 let.

prima life makadi foto zdroj newtravelcz

Cestovní kancelář nemá žádné klienty v zahraničí - pouze 2 ososby na Slovensku, které mají již pobyt uhrazen. Pojistka pokryje uzavřené cestovní smlouvy.

Pražská cestovní kancelář CK CONTI s.r.o., která provozovala svou činnost již od roku 1990, dnes podala návrh na insolvenci. Příčinou úpadku byly finanční problémy v důsledku poklesu prodejů. Cestovní kancelář spolupracuje s pojišťovnou, které předala veškeré podklady. Své klienty CK postupně kontaktuje a sděluje postup uplatnění nároku u pojišťovny.

Cestovní kancelář dnes sdělila, že nemá žádné klienty v zahraničí, pouze 2 osoby se nacházejí na Slovensku. Jejich pobyt je již uhrazen, tudíž repatriace nebude nutná.

Podle odhadů je pojistný limit cestovní kanceláře dostatečný na pokrytí uzavřených smluv o zájezdech, které pořádá cestovní kancelář CONTI. Cestovní kancelář se specializovala hlavně na organizaci lyžařských zájezdů do Rakouska a Itálie, realizovala služby „na přání“ pro skupiny a individuální klienty, pořádala adventní a poznávací zájezdy, řadila se mezi menší cestovní kanceláře.

CK CONTI je pojištěna pro případ insolvence u České podnikatelské pojišťovny, a.s. (Vienna Insurance Group, Pobřežní 665/23, 186 00 Praha 8, Tel.: 841 444 555, E-mail: V České republice nyní působí okolo 970 cestovních kanceláří (k 2.5.2014), které v loňském roce na našem trhu prodaly 2,183 mil. zájezdů.