Styl Styl Na proslulý Glastobury festival do Anglie!

Na proslulý Glastobury festival do Anglie!

1544966 bf3fa346Glastonbury je malé město, které se nachází jižně od Bristolu a 6 km od Piltonu, kde se každoročně koná proslulý světový hudební festival. První ročník festivalu byl již v roce 1970, den po smrti Jimiho Hendrixe a hned se dočkal světového uznání. Glastonbury se řadí mezi multižánrové festivaly, kde si na své přijdou fanoušci všech hudebních žánrů.

Každoročně se zde nacházejí i divadla, taneční představení či kabaret. „Hudební festival Glastonbury je opravdovým zážitkem a zanechá hluboký dojem v každém, kdo jej navštíví. Nejde zde jen o hudební vystoupení, která jsou každoroční přehlídkou toho nejlepšího ze světové muziky. Ale každý se zde alespoň na pár dní ponoří do jiného světa a zapomene na všední starosti, říká Verena Keimer, marketingová manažerka easyJet pro Českou republiku, Polsko, Německo, baltské a skandinávské země.    

Kdo by si chtěl odpočinout od festivalové atmosféry, může navštívit město Glastonbury i okolí, které je doslova protkáno mystikou a legendami. Místní opatství bývalo poutním místem a pod jeho troskami je prý pochován samotný král Artuš. Říká se také, že Glastonbury navštívil i mladý Kristus, a že svatý Grál se nachází ukrytý někde poblíž. V Glastonbury by si zákazníci také neměli rozhodně nenechat ujít návštěvu středověkého opatství a zároveň vystoupat i na vrch Glastonbury Tor, odkud je překrásný výhled do krásné anglické krajiny.

Společnost easyJet, druhý největší dopravce na pražském letišti Václava Havla, nabízí svým zákazníkům skvělý tip na letní festivalový výlet do městečka Pilton. Tam se od 26. do 30. června 2013 koná jeden z největších světových hudebních festivalů Glastonbury. Letos slibuje takové hvězdy jako je například U2, Coldplay či Beyoncé. Se společností easyJet můžete letět z Prahy do Bristolu, který leží jen pár kilometrů od Glastonbury a Piltonu.

1544966 bf3fa346