Styl Styl Mercedes-Benz navrhl vizionářský golfový vozík

Mercedes-Benz navrhl vizionářský golfový vozík

0rear white w0 callouts
0front course

Značka s hvězdou představila na golfovém turnaji The Open Championship studii golfového vozíku „Mercedes-Benz Vision Golf Cart“. V rámci mezinárodní soutěže nápadů přispělo svými představami o golfovém vozíku budoucnosti mnoho fanoušků golfu a automobilů.

"Byl jsem nadšen nápadem navrhnout golfový vozík tak, aby získal nový tvar a nový význam. Proč bychom nemohli na golfový vozík nahlížet jako na auto a proměnit ho v golfový vůz?“ říká Gorden Wagener, viceprezident pro design společnosti Daimler AG.

Mercedes-Benz vyzval na jaře příznivce golfu a automobilů na celém světě, aby předložili své nápady na téma golfového vozíku Mercedes-Benz budoucnosti. Porota, jejímž předsedou byl Gorden Wagener, vybrala nejlepší ze zaslaných příspěvků. Vítězové byli pozváni jako exkluzivní VIP hosté na golfový turnaj The Open Championship.

Na základě těchto nápadů a konceptů a s přihlédnutím k designérské strategii značky Mercedes-Benz vyvinulo designérské studio Mercedes-Benz Advanced Design Center v kalifornském Carlsbadu studii golfového vozíku Mercedes-Benz Vision Golf Cart. Vozík spojuje vlastnosti vozidel Mercedes-Benz s funkčností golfového vozíku. Moderní tvář mu dodává diamantová maska chladiče, z níž je patrná nezaměnitelná příslušnost ke značce Mercedes-Benz