Styl Styl Druhá cestovní kancelář letos ukončila svou činnost

Druhá cestovní kancelář letos ukončila svou činnost

santo domingo 1

Brněnská cestovní kancelář monmare travel s.r.o., která provozovala činnost cestovní kanceláře teprve od února 2014, dnes oznámila svým obchodním partnerům, že ukončuje činnost a vyhlašuje úpadek. Dle sdělení CK je důvod následující: "Vzhledem k nízkým prodejům a cenám na trhu jsme nebyli schopni dále situaci udržet a musíme ukončit činnost."

Cestovní kancelář spolupracuje s pojišťovnou. Své klienty, kteří mají odletět zítra do Turecka, bude CK postupně kontaktovat a informovat o postupu uplatnění nároku u pojišťovny. Klienti, kteří mají platné uzavřené smlouvy o zájezdu s CK monmare travel s.r.o., se nyní obracejí na asistenční službu pojišťovny.

Jednatel cestovní kanceláře sdělil, že klienti nacházející se v zahraničí (21 osob v Turecku, 65 osob v Bulharsku) mají své pobyty i zpáteční letenky uhrazené, pobyty dokončí v řádném termínu a repatriace nebude nutná.

 

Podle odhadů je pojistný limit CK cca 6.300.000 Kč a cestovní kancelář je přesvědčena, že pokryje veškeré oprávněné nároky klientů. Cestovní kancelář se specializovala na pobytové zájezdy u moře, poznávací zájezdy po Evropě a zájezdy pro příznivce aktivního trávení dovolené (turistické zájezdy, trekking, plavby na plachetnicích nebo rafting), řadila se mezi menší subjekty.

 

CK monmare travel s.r.o. je pojištěna pro případ úpadku u Generali pojišťovna, a.s. (Europ Assistance s.r.o, Na Pankráci 127, 140 00 Praha 4, Tel. 221 586 660, Fax: 221 586 100, Email: