Evropa Evropa Trendem je City Hopping: Poznejte 4 německé metropole během jedné cesty

Trendem je City Hopping: Poznejte 4 německé metropole během jedné cesty

2786 duesseldorf
3221 dortmund

Projet co nejvíce měst, za co nejkratší dobu – to je současný trend v cestování, pro který se už vžil pojem City Hopping. Berlín: Na kolo, za Pipi Dlouhou Punčochou nebo na koncert? Hlavní německá metropole láká na mnoho zajímavých památek i na unikátní kulturní program. Jedinečnou atmosféru si můžete užít třeba ze sedla kola na Wall Tour, která vede podél dřívější Berlínské zdi

Léto a podzim v Berlíně:

- Pokud dětem rádi čtete před spaním, pak jste jistě mnohokrát narazili na knihu Pipi Dlouhá Punčocha od světoznámé spisovatelky Astrid Lingrenové. Pokud i vaši potomci milují tuto copatou a neposednou dívenku, pak byste měli navštívit dětský divadlo pod širým nebem. Představení Pippi in Taka-Tuka-Land bude probíhat od 2. července až do 14. září. 2014.

- Chcete-li si se svou drahou polovičkou užít příjemný večer, vydejte se na letní nedělní koncerty, které se konají před Bode Museum. Stačí si s sebou vzít drobné občerstvení, deku a hlavně dobrou náladu. Koncerty jsou zcela zdarma. Autobusy Eurolines Business Class vás z Prahy do Berlína zavezou od 600 Kč za jednosměrnou promo jízdenku, více Eurolines.cz.

Drážďany: Po stopách Popelky i za vůní květin

Mezi hlavní drážďanské památky jistě patří komplex barokních staveb Zwinger. Dnes se zde můžete nechat unášet uměleckými skvosty z porcelánu a něčemu novému se můžete přiučit v Matematicko-fyzikálním salónu. Další zastávkou na vaší cestě by měl být zámek a park Pillnitz, který vás zavede do světa čínské kultury - celý komplex je postaven v asijském stylu a nechybí ani ukázky čínské módy a stylu života. V přilehlém parku pak najdete unikátní „sbírku“ 600 druhů rostlin a ještě daleko většího množství dřevin. To pohádku Tři oříšky pro Popelku zná snad každé dítě, často už ale nevědí, že vznikla na nedalekém loveckém zámku Moritzburg s jedinečnou péřovou místností s vzácnými pery nejrůznějších exotických ptáků.

Léto a podzim v Drážďanech:

- Dopravní muzeum pořádá až do 28. 9. 2014 jedinečnou výstavu k oslavám 175. výročí železniční trati spojující Drážďany a Lipsko. K vidění bude mimo jiné také anglická lokomotiva Old Coppernob.

- Jak to fungovalo na školách za císařských dob i za časů NDR, můžete vidět v Muzeu školy Drážďany, kde na vás čekají staré učebnice i dokumenty zachycující tehdejší školní

docházku.Usedněte do starých lavic a cestujte v čase. Autobusy Eurolines Business Class vás z Berlína do Drážďan zavezou od 250 Kč za jednosměrnou promo jízdenku, více Eurolines.cz.

Lipsko: Skladatelé muzea, koncerty a balóny

Chcete poznat skutečné město hudby? Pak se vydejte do Lipska, domova Johanna Sebastiana Bacha i Richarda Wagnera. O tom, jak vyrůstali světově uznávaní hudební skladatelé, se dozvíte v nespočtu muzeí, můžete si zajít na mnoho zajímavých koncertů i na poměrně netradičních místech. Za zmínku v Lipsku stojí i Památník Bitvy národů, kde nad Napoleonem zvítězila v roce 1813 vojska Pruska, Rakouska, Ruska a Švédska. A zajímavé tady mají i kostely: U sv. Tomáše vedl kázání o reformaci církve Martin Luther, v kostele sv. Mikuláše zase odstartovaly protesty proti komunistické vládě a osobnosti, které se zde scházely, sestavily podklady hnutí, jež vedlo k revoluci v roce 1989.

Léto v Lipsku:

Od 17. až do 20. července se můžete těšit na již tradiční Balloon Fiesta. V tyto dny budete mít příležitost shlédnout na Lipsko ze vzduchu. Na jednom místě je k vidění hned několik set vzdušných balónů, a to z celého světa. Jedinečný program plný zábavy čeká zejména na rodiny s dětmi. Autobusy Eurolines Business Class vás z Drážďan do Lipska zavezou od 250 Kč za jednosměrnou promo jízdenku, více Eurolines.cz.

Dortmund: Město oceli plné unikátních muzeí

Industriálnímu Dortmundu se přezdívá město oceli, přesto ukrývá mnoho zajímavých muzeí, které jinde na světě nespatříte. Jedním z nich je například v Porýní vůbec první Muzeum umění a kulturní historie. Jak to fungovalo v ocelárnách, si prohlédnete v Hoeschově muzeu, která nese název Ocelárna - zážitek ve 3D. Další v pořadí je Vestfálské zemské průmyslové muzeum, které se nachází v bývalém dolu Zollern a vy tady uvidíte, jak těžké byly životy mužů a žen, kteří zde pracovali. Na závěr byste měli ochutnat i pivo, které je rovněž s Dortmundem úzce spjato. Můžete to osobně dopodrobna prozkoumat v Pivním muzeu!

Léto a podzim v Dortmundu:

- Festival nazvaný DJ-Picnics oživí parky Dortmundu od 5. července do 23. srpna, kdy zde budou slyšet tóny HipHopu, Nu-Jazzu, House a také Electronic Beats. Přijďte si zahrát Frisbee nebo se jen tak zaposlouchat do hudby od profesionálů.

- Děti se dobře pobaví při prohlídce dortmundské zoo, která se specializuje na jihoamerická zvířata. V této zoologické zahradě můžete spatřit přec víc jak 1500 zvířat, z čehož 250 lze považovat za vzácné druhy. Autobusy Eurolines Business Class vás z Lipska do Dortmundu zavezou od 800 Kč za jednosměrnou promo jízdenku.