Evropa Evropa Sezóna v Trentinu je v bezpečí

Sezóna v Trentinu je v bezpečí

snmek 288

 Po velmi příznivém začátku sezóny v lyžařských areálech zajišťuje nová sněhová nadílka a velmi dobrá příprava sjezdovek skvělé lyžařské podmínky ve všech střediscích.

Poté, co vánoční a novoroční svátky proběhly k plné spokojenosti provozovatelů a lyžařů, Trentino s důvěrou vyhlíží pokračování zimní sezóny, která konečně proběhla bez jakýchkoli omezení a začala s dobrými podmínkami ve všech lyžařských oblastech.

Díky bohatým sněhovým srážkám v polovině prosince a skvělé práci provozovatelů lanovek a vleků při přípravě sjezdovek neohrozily teploty nad sezónním průměrem, které byly zaznamenány v posledních týdnech, lyžařské podmínky v dolomitských skiareálech. Na samém začátku týdne, mezi nedělí 8. a pondělím 9. ledna, totiž nová sněhová nadílka zanechala ve vysokých nadmořských výškách další čerstvý sníh, který v trentinských lyžařských střediscích obnovil zimní atmosféru. Další pokles teplot se očekává i v následujících dnech a ohlášeny jsou i další sněhové srážky. To vše tak dále zaručí ty nejlepší lyžařské podmínky v trentinských skiareálech, které jsou v současné době stoprocentně otevřené, co se týče počtu vleků, sjezdovek a spojení.

Lyžařům je k dispozici 800 km sjezdovek, z nichž většina je rozdělena do dvou velkých oblastí: Dolomiti Superski s 350 km sjezdovek v Trentinu a Skirama Dolomiti-Adamello Brenta s téměř 400 km, které obsluhuje 227 rychlých a pohodlných vleků, kde je sníh zajištěn až do konce sezóny sítí zasněžovacích systémů schopných pokrýt více než 90 % všech tratí.

"Sněhová situace v lyžařských střediscích Dolomit je vynikající," prohlásil Andy Varallo, prezident společnosti Superski Dolomiti. Nárůst teplot mezi Vánocemi a Novým rokem - což není v Dolomitech v tomto období nový jev - nevedl k nepřekonatelným problémům. Všechny lanovky v Dolomiti Superski jsou perfektně otevřené a v provozu. Nové sněhové srážky, které přišly v posledních dnech, vytvořily podmínky pro druhou část zimní sezóny s vynikajícími vyhlídkami.

"Pokud dnes můžeme v našich lyžařských areálech zaručit odpovídající podmínky pro uspokojení potřeb našich hostů, je to proto, že jsme v průběhu let vyvinuli řadu investic zaměřených na budoucnost," říká Fabio Sacco, prezident konsorcia Skirama, a dodává: "Vybavili jsme areály kapilárními sítěmi zasněžovacích systémů, vytvořili jsme umělé nádrže, které umožňují urychlit zasněžování, a prozkoumali jsme systémy pro minimalizaci spotřeby vzácných vodních zdrojů. To znamená: současná situace je znamením, že se stejnou prozíravostí musíme přemýšlet o tom, které strategie a iniciativy jsou v příštích

letech nejúčinnější, abychom i nadále zaručili horskou turistiku, která je pro zajištění budoucnosti místních obyvatel nezbytná."

 

Oficiální zastoupení Trentino marketing ČR (Travel Advance) Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript