Evropa Evropa PAŠERÁCKÝ FESTIVAL: V Tyrolsku inspiruje nový festival

PAŠERÁCKÝ FESTIVAL: V Tyrolsku inspiruje nový festival

 

Náměstí v Kössenu se letos poprvé stane dějištěm zbrusu nového pašeráckého festivalu, který nahradí tradiční pohánění dobytka. Festival se uskuteční 23. září 2023 od 11:00 do 19:00 a bude za každého počasí zábavným zážitkem pro celou rodinu.

Přeshraniční kulinářské speciality

Název říká vše: pašerácký festival v Kössenu se točí výhradně kolem tématu „pašování“. Hosté si mohou pochutnat na regionálních pochoutkách, které s láskou připravují místní spolky. Oblíbené jsou především lahodné sýrové speciality, kterých je v Kaiserwinklu dostatek a ani tento den nebudou chybět. Dalším těžištěm festivalu bude historie pašování alkoholu přes bavorsko-tyrolskou hranici. Místní palírny jsou součástí festivalu a nabízejí svoje tradiční pálenky.

Nostalgie a tradice

Speciálním vrcholem bude slavnostní průvod, který začíná ve 13 hodin. Ožije tak nostalgie a historie a návštěvníci se vrátí v čase – průvod ozdobí koňské povozy s tradičními prvky. Festivalový areál zaplní veselými zvuky různé hudební skupiny a postarají se o pohodovou atmosféru. Vrcholem bude vystoupení kapely "CubaBoarisch 2.0" v 16:30, jejíž strhující hudba zve k tanci. O pašerácký festival nepřijdou ani nejmenší návštěvníci. Speciální dětský program slibuje zábavu a hry pro nejmenší, takže si i oni užijí den naplno.

Pašerácká soutěska v horách, která leží v regionu Kaiserwinkl, patřila po staletí k nelegální trase pro pašování alkoholu a dalšího zboží mezi Tyrolskem a Bavorskem.

Vstup je zdarma, dopravu v Kaiserwinklu zdarma zajistí kyvadlový autobus.