Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Červnový rodinný den ve Špindlu nabídne spoustu atrakcí pro děti, filmové hvězdy i večerní běžecký závod

Červnový rodinný den ve Špindlu nabídne spoustu atrakcí pro děti, filmové hvězdy i večerní běžecký závod

loky

Plánujete s rodinou jarní výlet do přírody? Navštivte největší české horské středisko v Krkonoších. První červnovou sobotu se ve Špindlu uskuteční první ročník běžeckého závodu RAJEC Špindlerův Mlýn Night Run. Ten bude vyvrcholením rodinného dne s bohatým programem pro děti i dospělé. Těšit se můžete na spoustu soutěží, dětské atrakce, terénní tříkolky, Špindl Bike Park, první 3D letteringové hřiště, české olympioniky i herecké hvězdy chystaného filmového debutu Vojty Kotka.

Hledáte-li tip na rodinný víkend v přírodě plný sportu, zábavy i odpočinku, je krkonošský Špindl tou správnou volbou. První ročník akce RAJEC Špindlerův Mlýn Night Run se uskuteční v sobotu 6. června a návštěvníkům nabídne široké spektrum aktivit. „V květnu jsme odstartovali letošní letní sezónu. Rodiny s dětmi tak mohou využít naše lanovky, vyjet na hřebeny hor a navštívit například první české letteringové hřiště na Medvědíně, které je postavené z obřích 3D písmen.

K dispozici bude i Špindl bike park pro amatéry i profesionální jezdce na kolech, naučné stezky nebo terénní tříkolky. Výlet si mohou zájemci zpestřit také projížďkou na loďce po špindlerovské přehradě," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek s tím, že na Svatém Petru se mohou návštěvníci během rodinného dne těšit i na řadu soutěží o hodnotné ceny a atrakcí pro děti, jako je například opičí dráha, trampolína či jízda na koloběžkách. Účastníci sobotní akce RAJEC Špindlerův Mlýn Night Run budou mít navíc možnost zakoupit si zpáteční jízdenku lanovkou na Svatém Petru za zvýhodněnou cenu.

 

Běžecká novinka roku

Vrcholem dne bude večerní běžecký závod. Ten se skuteční od 20 hodin a zúčastnit se ho může až tisícovka lidí, kteří budou rozděleni podle pohlaví a věku do čtyř kategorií. „Zhruba devítikilometrovou trať si může dovolit zaběhnout každý, kdo má chuť dobře si zasportovat a zabavit se. Běžci se mohou na rozdíl od velkoměstských běhů těšit na netradiční čas závodů, večerní atmosféru, magickou noční přírodu i čerstvý horský vzduch s vůní lesa. Běh navíc odstartují bývalé vítězky soutěže krásy Česká Miss a čeští olympionici," sdělila Denisa Kalivodová, jednatelka společnosti Prime Communications, s.r.o., která společně s firmou BE COOL, s.r.o., akci organizuje. Chybět nebude ani dětský závod.

Špindlerův Mlýn navštíví i herecké hvězdy

Během dne se můžete těšit také na autogramiádu hereckých hvězd právě natáčené horské komedie Vojty Kotka "Padesátka". Do Špindlu zavítá Jakub Prachař, Hana Vagnerová, Tereza Voříšková, Jakub Štáfek, Kryštof Hádek i Vojta Kotek. Herci dokonce se všemi účastníky běžeckého závodu otestují devítikilometrovou trať krkonošskou přírodou na kolečkových běžkách.

Více informací i možnost registrace na závod naleznete na www.spindlnightrun.cz.