Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Lidé v cestovním ruchu přijdou o práci, vláda zastavila Antivirus

image004Podnikatelé zvláště v cestovním ruchu nesou již řadu měsíců ekonomickou zátěž vládních opatření a restrikcí na své podnikání, přesto se snažili udržet do poslední chvíle své pracovníky a zaměstnanost. Ukončení programu Antivirus od 1. ledna 2022 ze strany vlády bude mít výrazný dopad na další propouštění zaměstnanců.

Vánoční rekordy na zámku Loučeň aneb vánoční prázdniny na Loučeni

peacock-restaurant-1Pokud máte pocit, že se v celých Čechách brány uzavírají, zámek Loučeň jde již tradičně pokrokově proti tomuto proudu, a také letos nechá své komnaty návštěvníkům otevřené během celých vánočních svátků, a to včetně Štědrého dne a Nového roku. Rodinám s dětmi, ale i všem milovníkům pobytu na čerstvém vzduchu se tak otevírá další možnost na zajímavý výlet. Návštěvníci mohou vyrazit na procházku do bludišť a labyrintů v zámeckém parku.

Na Vysočině vznikly nové tůně pro ohrožené druhy a lepší zadržení vody v krajině

kopie - pg smallJihozápadně od Žďáru nad Sázavou vybudoval Český svaz ochránců přírody ve spolupráci s Pozemkovým spolkem Gallinago nové tůně. Na dříve zpustlé ploše čtyř tisíc metrů čtverečních vznikly členité vodní plochy, které vytvářejí ideální podmínky pro vodní i mokřadní druhy ptáků, vážky či obojživelníky. Tůně také pomohou v krajině lépe zadržet vodu zejména při obdobích sucha. Aktivity proběhly v druhé půlce října v rámci dlouhodobé iniciativy ČSOP a značky Finish Voda pro českou krajinu.

Na novou mutaci viru Omikron čeští cestující zatím nereagují. Během Vánoc vycestují desítky tisíc Čechů.

isla saonaReakce českých turistů na objevení nové mutace viru COVID-19 „Omikron“ jsou zatím neutrální. Cestovní kanceláře nezaznamenávají žádné rušení zájezdů ze strany klientů ani zvýšené počty dotazů. Naopak předprodeje letních zájezdů jsou stabilní a k prodejům stále dochází, neboť Češi věří, že v létě bude situace v Evropě opět klidná.

Češi jsou třetí nejšťastnější v Evropě, ukázal průzkum

12aaaŽivotní spokojenost je v Česku třetí nejvyšší v Evropě, po Belgii a Nizozemsku. Zároveň pouze tato trojice národů se cítí opravdu dobře. Pro devět z deseti Čechů je přitom zdrojem radosti rodina. O tu lidé sice chtějí pečovat, ale úplně si neuvědomují, kolik sil a peněz je to může stát. Ukázaly to průzkumy NN Životní pojišťovny, z nichž také vyplynulo, jak moc volného času věnujeme práci a rodině a jak málo myslíme na sebe.

Strana 15 z 107