TRAVELNEWS.CZ

Wellness Wellness Z vrcholu na vrchol - za požitky z lyžování v salcburském Gasteinském údolí

Z vrcholu na vrchol - za požitky z lyžování v salcburském Gasteinském údolí

hotel_gastein_alpentherme1
234x60slogem

Rozlehlá velkoplošná lyžařská oblast s terény pro každý vkus a náladu uspokojí každého lyžaře a snowboardistu. Čekají na ně svahy hlubokým sněhem, dlouhé sjezdové tratě i svahy s boulemi. Kolem 50 nejmodernějších lanovek a přes 220 kilometrů perfektně upravených sjezdových tratí vytvářejí z Gasteinského údolí jednu z nejatraktivnějších oblastí zimních sportů v Rakousku.

Díky propojení terénů na Stubnerkogelu s Angertalem a Schlossalmem, stejně jako Dorfgasteinu s údolím Grossarltal (tak zvané lyžařské houpačky), kde je možné si otestovat své lyžařské schopnosti i na náročné závodní trati, mohou zimní sportovci v Gasteinu zažít skutečné lyžařské safari.

Nezapomeňme ani na kopec Graukogel a jeho dlouhé a velmi náročné sjezdové tratě, na nichž si měří své síly také světová lyžařská elita, a Sportgastein, nejvýše položenou oblasti zimních sportů v Gasteinském údolí, která dosahuje nadmořské výšky 2700 metrů. Zde je ráj ostřílených sportovců, kteří milují jízdy v panenském terénu nebo se rádi vydávají na lyžařské túry.

Vysoká nadmořská výška oblastí zimních sportů v Gasteinském údolí a vynikající technické zázemí v podobě rozsáhlého parku zasněžovacích zařízení jsou zárukou vynikajících sněhových podmínek od konce listopadu do konce dubna.

Mimořádnou atrakcí Gasteinu je 140 m dlouhý visutý most na Stubnerkogelu, který visí nad 28 metrů hlubokou propastí. Most byl vybudován v nadmořské výšce 2400 m a tím získal titul nejvýše položeného mostu v Evropě. Novinkou je také spektakulární vyhlídková plošina "Glocknerblick", odkud je fascinující výhled do nitra rakouských Alp v čele s nejvyšší horou Rakouska Grossglocknerem.

Podrobné informace o aktuálním stavu sjezdových tratí a cenách skipasů najdete na těchto webových stránkách v mutaci německé, anglické nebo italské.

Aktivity mimo sjezdové tratě

Zima v Gasteinském údolí nabízí mnohem více aktivit než jen sjezdové a běžecké lyžování nebo snowboarding. Na straně jedné se těší velkému zájmu tak zvané adrenalinové sporty, k nimž patří například lezení po ledopádech nebo snowbiking a celá řada dalších nových sportovních disciplín, při nichž se dostanete do varu, ač mrzne ostošest.

Na straně druhé ožívají zimní sporty, které patří do kategorie skutečných evergreenů jako je bruslení nebo metaná na ledě. Snad nejromantičtější způsob zimy je vyjížďka v saních s koňským spřežením. Zvonky na koňské šíji vesele cinkají, zimní krajina pomalu ubíhá a vy si hovíte v pohodlných saních zachumláni do teplých dek. V Gasteinském údolí je však možné také hrát tenis, kuželky, cvičit jógu nebo se vydat na horskou túru za doprovodu lam.

Podrobné informace o alternativních zimních aktivitách najdete v příslušném sdružení turistického ruchu, na těchto webových stránkách v mutaci německé, anglické a italské a konečně také v katalogu "Gasteinské karty".