TRAVELNEWS.CZ

Wellness Wellness Wellness pro muže

Wellness pro muže

z sha-wellness-z„Vše, co je na muži hezčí než na opici, je luxus“, prohlásil rakouský spisovatel Friedrich Torberg. Tato věta sloužila generacím feministek k tomu, aby pěstovaly své předsudky vůči vzhledu mužů.

Ženské hnutí je však pomalu a jistě tolerantnější, MUŽ se začíná emancipovat, což se v první řadě projevuje péči o tělo. Krása se i pro NĚJ stala tématem. Speciální programy wellness pro muže jsou stále oblíbenější.

Touha po kráse a přitažlivosti je jasně rozpoznatelný trend naší doby. Důvodem mimo jiné je bezpochyby skutečnost, že stále více lidí déle hledá partnera. Průměrný věk uzavírání sňatku se vyšplhal nad třicítku, četnost výměny partnerů také vzrůstá a rozvodost způsobuje, že nutno hledat nového partnera i po padesátce.

Rostoucí emancipace a stoupající příjmy žen vedou k zostřenému konkurenčnímu boji, ve kterém se dostávají nevzdělaní muži víc a víc do nevýhodné pozice, protože nemohou chybějící tělesnou přitažlivost kompenzovat příjmy.

Nebezpečí, že bude člověk opuštěn, roste pro obě pohlaví stejně rychle. Proto se také muži začínají o svůj vzhled starat a mít nový poměr ke svému tělu.

Wellness a krása

Krása ve všech svých formách se stává uznávaným kulturním ideálem. Díky souvislosti s wellness však krása souvisí i s pohodou: kdo se dobře cítí, vyzařuje krásu, a tak mohou i ti méně krásní konkurovat. Snaha po kráse tak získává psychicky-mentální náboj a zvyšuje svůj sociální stupeň akceptace.

Wellness pro muže

Wellness pro muže? Ano! Nejen ženy, ale i muži si zaslouží, aby byli hýčkání. V lázeňských areálech sdružení Best Wellness Hotels Austria je pro ně připravena nabídka šitá přímo na míru - kromě klasických wellness a beauty procedur na ně čeká ještě i široká nabídka sportovních aktivit, při kterých si odpočinou a naberou nové síly.

Z bleskové ankety, která byla provedena v rakouských wellness hotelech, vyplynulo, že muže po padesátce „posílají“ na kosmetiku a masáže manželky, muži po třicítce přicházejí sami. Které jsou nejdůležitější „údržbářské“ práce pro muže? Je to především kosmetické ošetření obličeje, manikúra a pedikúra, peeling celého těla a masáže.

„Manager day“

„Manager day“ – tak se jmenuje speciální program pro muže ve wellness rezidenci Schalber v tyrolském Serfaus. Jedná se o balíček pro stresovaného muže, který sestává z vodní koupele s podvodní masáží, masáže zad, kosmetického ošetření obličeje a mani-kúry.

www.bestwellnesshotels.cz/schalber

Alpinresort & Spa Übergossene Alm

Království vitality pod Hochkönigem v Alpinresortu & Spa Übergossene Alm rovněž nezapomíná na muže. Všechny nabídky pro dobrou pohodu existují i pro muže a program je navíc obohacen o prvky, které se týkají vyloženě jen mužů. Nabídka zahrnuje nejen kosmetické ošetření obličeje, ale i La stone proceduru, masáže celého těla a ayurvédské relaxační masáže, thalasso a koupele a bahenní zábaly, manikúru a pedikúru.

Pro všechny mužské přátele dobré pohody nabízí hotel Übergossene Alm speciální poznávací oznávací balíček krásy pro muže, který obsahuje energetickou masáž celého těla, depilaci zad a kosmetické ošetření obličeje balíček: „Neodolatelně mužný“ už od 175,50 €.

www.bestwellnesshotels.cz/uebergossenealm

Wellness Geniesser Hotel Theresa

Hotel Theresa v tyrolském Zillertalu nabízí pro muže celou řadu zajímavých balíčků:

Men Power – zahrnuje celkovou masáž, reflexní masáž nohou, peeling celého těla, pedikúru a kosmetické ošetření obličeje.

Cena: € 267,-

Manager Tag – součástí je uvolňující masáž hlavy, masáž nohou manikúra nebo pedikúra, kosmetické ošetření obličeje

Cena: € 198,-