TRAVELNEWS.CZ

Wellness Wellness Vyrazte cvičit - Let’s be Active

Vyrazte cvičit - Let’s be Active

zakharova rodkin_francesca_photo by alain hanel

Rozhýbat Česko a být fit, to je cíl Aquapalace Praha, který aktivně podporuje projekt Let´s be Active. Nejen po celý podzim vyzkoušíte nové druhy cvičení, získáte další motivaci pro zdravý životní styl pod dohledem zkušených trenérů, ale také vás čeká zábava a získáte i nové přátele, kteří budou mít stejný cíl a motivaci. Projekt Let´s be Active probíhá pod záštitou České komory Fitness.

Být aktivnější prospěje člověku více, než si myslíme! Více než polovina české populace nesplňuje doporučovanou úroveň pohybové aktivity. Nedostatek středně intenzivní pohybové zátěže způsobuje časté vady držení těla, podílí se na vzniku mnoha chronických neinfekčních onemocněních (obezity, kardiovaskulárních nemocí, diabetu, osteoporózy aj.), které postihují značný počet lidí produktivního věku a jsou častou příčinou dlouhodobé pracovní neschopnosti.

Aquapalace Praha, chce v rámci projektu Let´s be Active ukázat široké veřejnosti, že sport může být hravý, zábavný, a dokonce i návykový. „Vést lidi k tomu, aby se chtěli více hýbat a žít zdravěji, to je naše společná myšlenka s projektem Let´s be Active. V našem sportovně-relaxačním centru se účastníkům budou věnovat zkušení instruktoři, trenéři či fyzioterapeuti i maséři. Klienti mohou otestovat nejrůznější skupinové lekce, workshopy, dětské pohybové aktivity, výživové poradenství, i další doprovodné akce ve Spa&wellness, či Vodním a Saunovém světě Aquapalace Praha.“, představuje zapojení Aquapalace Praha do projektu Let’s be Active, generální manažerka Aquapalace Praha, Vladana Horáková, která si uvědomuje důležitost pohybu fyzického a s tím spojení regenerace organismu.

Studie ukazují, že Češi jsou průměrně ochotni na své volnočasové aktivity vydat cca 150 minut týdně. Při vzrůstajících pracovních nárocích, povinnostech doma, péči o rodinu, je časté, že fyzická aktivita je vměstnána spíše do delších cvičební jednotek, méně často týdně, povětšinou o volných víkendových dnech. „Rádi bychom veřejnost naučili pravidelnému pohybu a odpočinku, aby se stal jejich rutinou a zvykem a tím součástí jejich života“ doplňuje Vladana Horáková.

Po 48 hodinách příznivý krátkodobý efekt cvičení mizí. Optimální je tedy zařazovat cvičení po minimálně 3 dny v týdnu s maximální přestávkou 2 dny.

Celý projekt odstartuje o víkendu 14.- 15. září 2019. Nenechte si tak ujít možnost cvičení pod vedením VIP osobností a trenérů Aquapalace Praha. Všichni účastníci si budou moci v moderním fitness Aquapalace Praha vyzkoušet širokou škálu lekcí, jako je boot camp, kruhový trénink, fitness, salsa, skupinové lekce, jóga, bojové sporty. Díky přístroji In Body se dozvíte, v jaké kondici se vaše tělo nachází. VIP osobnosti povedou lekce, případně budou cvičit po boku trenérů Fitness Aquapalace Praha. Například „Změř síly s Noidem.“. Vyzkoušejte svoji jógovou pružnost po boku Gábiny Partyšové.“, „Absolvujte trénink olympijských vítězů“ nebo si „Zatrénujte si s bojovníky MMA“.

“Nejen v rámci akce Let´s be Active si můžete v našem dvoupodlažním fitness vyzkoušet nové moderní stroje Technogym a další. Ale také ochutnat speciální Fit menu, které je určeno pro ty, kteří preferují kaloricky a nutričně vyvážené jídlo. Fit menu připravujeme z čerstvých surovin přímo u nás v Aquapalace Praha. Nově si můžete zakoupit sportovní oblečení a doplňky. A jelikož sledujeme trendy nejen ve fitness, proměnili jsme image našeho fitness centra do žlutých a šedých odstínů, které podtrhují tu správnou sportovní atmosféru. ”, zve k návštěvě Nicole Mertinová, manažerka Fitness Aquapalace Praha, která cvičí každý den. „Kombinace fyzické aktivity a duševního odpočinku k sobě patří a jsou nedílnou součástí mého života“ dodání Nikol Mertinová.

Akce Let´s be Active je určena pro širokou veřejnost a může se zapojit celá rodina. Pro všechny bude, kromě fitness programu, k dispozici také speciální program SPA a wellness, zábavný sportovní den ve Vodním světě, plavání s olympijským vítězem Davidem Svobodu, vedení workout tréninku s Reyem Korantengem, horolezecká stěna a závody na paddleboardech a mnoho dalšího. Všichni se mohou těšit na Dominiku Myslivcovou, Innu Puhajkovou, Václava Noida Bártu, Lucii Křížkovou, Pavla Berana a další zajímavé osobnosti, doprovodný zábavný program a také cooking show.

Každý účastník programu Let´s Be Active se automaticky zapojí do soutěže o hodnotné ceny od partnerů. Hlavní cena je zájezd za 25.000, - Kč do Wellness hotelu v Alpách od cestovní kanceláře Exim Tours pro celou rodinu a mnoho dalších cen.

Aquapalace v rámci projektu pomáhá i dětem a matkám. A to díky zapojením se do projektu Women for Women, který pomáhá matkám samoživitelkám a jejich dětem. A také ve spolupráci se Středočeským krajem a nadací Veroniky Kašákové podporuje Dětské domovy.