TRAVELNEWS.CZ

Wellness Wellness Vydejte se na privátní ostrov hollywoodských celebrit

Vydejte se na privátní ostrov hollywoodských celebrit

brando-5-474x239
theresa015 04

Hollywoodské celebrity milují soukromý ostrov ve Francouzské Polynésii. Podmaní si také vás.

 „Mou mysl vždy utiší, když si představím, jak v noci sedím v jižních mořích na svém ostrově. Snad Tetiaroa zůstane navždy místem, které bude připomínat Tahiťanům, kdo jsou a kdo před staletími byli." Marlon Brando

Třináct bílých písečných ostrovů obklopených korálovým útesem se pro oscarového herce známého z filmů Tramvaj do stanice Touha, Kmotr anebo Poslední tango v Paříži stalo druhým domovem. Tetiaroa ve Francouzské Polynésii objevil při natáčení snímku Vzpoura na Bounty v roce 1960 a později na první setkání s tímto rájem na zemi vzpomínal: „Bylo to mnohem krásnější, než jsem kdy mohl vůbec očekávat."

Stejný pocit zažívají i nejnáročnější cestovatelé, kteří se na ostrov – dnes pojmenovaný jednoduše The Brando – vydávají dopřát si naprosté soukromí v panenské přírodě. Třináct bíle písečných ostrovů obklopených korálovým útesem se pro oscarového herce stalo druhým domovem.

Útěk před civilizací

Ještě předtím, než se stal Marlon Brando pánem ostrova, byl malý kousek země vyhrazen tahitské smetánce, odpočívat sem jezdila i královská rodina. Ale herec propadl kouzlu ostrova natolik, že ho chtěl mít jen pro sebe. Jednání o prodeji nebyla jednoduchá a trvala celých šest let, za herce se dokonce musel přimluvit i francouzský prezident. Výsledná cena byla 200 000 dolarů, z dnešního pohledu výborná koupě.

V Hollywoodu žil Brando jako bouřlivák, na Tetiaroa hledal klid před fanoušky a médii. Jak sám vzpomínal, byl nejšťastnější, když si vyzul boty a toulal se po pláži. „Je to tady velmi jednoduché. Nebe, moře, stromy, krabi, ryby, slunce... Prostě jen to nejzákladnější," říkával Brando.

Na ostrově je 35 vil, které zaručují maximální soukromí

Slavný lamač srdcí na ostrově jenom neodpočíval, idylické prostředí v něm probudilo zájem o přírodu a začal nahlas mluvit o zachování biologické rozmanitosti a ochraně přírodního klenotu. Proto zde otevřel výzkumnou stanici a se svou tahitskou manželkou postavil hotelovou vesničku, aby si jejich soukromý kousek ráje mohli užít i slavní přátelé. Na Tetiaroa rádi vzpomínali například hudebník Quincy Jones nebo herec Robert De Niro, dnes sem jezdí Barbra Streisand i Leonardo DiCaprio.

Brandovým snem bylo vybudovat resort, který by byl šetrný k přírodě a nepoškozoval bujný život pod vodou i nad ní. To, co se mu nepodařilo během života, dokončily jeho děti. Brandův syn Simon, který na izolovaném ostrově vyrostl, má největší podíl na tom, že se ostrov The Brando v červnu 2014 otevřel i dalším návštěvníkům.

To místo musíte cítit

The Brando, dnes luxusní ekologický resort citlivě zasazený do okolní krajiny, splňuje nejnáročnější požadavky hostů. Vanilkovou pláž lemuje 35 prostorných vil schovaných mezi palmovými listy – každá má bazén, venkovní vanu, vlastní terasu, vše v decentním designu. O jídelníček se stará bývalý osobní kuchař prezidenta Sarkozyho Guy Martin. Hrdý majitel tří michelinských hvězd je specialistou na mořskou kuchyni, ve které spojuje tradiční recepty s moderními postupy a dotváří tak jedinečnost místa ve Francouzské Polynésii.

O pohodlí maximálně 80 hostů se stará 200 zaměstnanců, mezi nimiž jsou i pracovníci výzkumné stanice. Ti vám prozradí vše o každém listu a zvířeti, které se kdy na atolu o rozloze 6 km2 objevilo. S biologem se vydáte na okolní ostrovy, kde se ponoříte do mořských hlubin, kde má svůj domov 170 druhů ryb od delfínů až po obrovské velryby. Mořské želvy tady během hnízdění pokládají vejce do bílého písku a tisíce pestrobarevných ptáků sem přilétají každý večer přenocovat. „Toto místo musíte cítit. Dívat se, mít oči otevřené," radí Tumi Brando, která se svým slavným dědečkem jako malá lovila na ostrově ryby.

Všechny odstíny modré

„Pastelově modrá, noční modrá, tyrkysová, nebeská, safírová, ultramarínová, zelenomodrá, ocelová, světle modrá, enziánová...," tak mluvil Marlon Brando, když hledal v paměti slova, kterými by popsal odstíny barev kouzelné laguny v centru svého ostrova. A nejen všemožné odstíny modré dělají z The Brando, ležícího 30 kilometrů severně od Tahiti, klenot 21. století.

Tyrkysová, nebeská, safírová nebo ultramarínová - The Brando má všechny odstíny modré

The Brando je místem pro nejnáročnější. Vyzkoušejte si i vy soukromí v exkluzivním prostředí tahitské přírody a vydejte se do míst, kde se luxus a špičkový servis setkávají s odpovědností k přírodě a její kráse.

Zdroj info a foto: Exclusive Tours