TRAVELNEWS.CZ

Wellness Wellness Horské jezero? Studené jako led? Kdepak - 30°C teplé!

Horské jezero? Studené jako led? Kdepak - 30°C teplé!

am-hotel-hochschober-seebad high
1155827809

Vychutnat si koupání v horském jezeře?  Tento sen poněkud jiné exotiky koupání lze splnit na celém světě jen jednou – na Turracher Höhe (1.763 m). Ve vyhřívané části jezera „Seebad“ u hotelu Hochschober má jinak ledově studená, průzračná jezerní voda příjemnou teplotu kolem 30°C. Tento požitek umožňuje na celém světě jedinečný, patentovaný systém …

Éra koupání ve vysokohorském jezeře započala

Průzračná, jezerní voda s příjemnou teplotou kolem 30° C a nádhernou horskou kulisou – to je naprostá senzace v hotelu Hochschober. Někteří hosté si vychutnávají plavání v čisté, přijemně teplé vodě, jiní se nemohou při plavaní nabažit pohledu na vrcholky hor, prostě nikdo neodolá a jezero vyzkouší.

Nechybí ani vodní kola a čluny a fouká-li čerstvý větřík, lze se na hotelové pláži „Nocky Mountains“  uchýlit do plážových košů, jaké známe od Severního moře, a které byly přizpůsobeny alpskému prostředí.

Technická inovace pro jedinečný prázdninový zážitek

Systém vyhřívaného jezerního koupaliště „Seebad“, představuje na celém světě jedinečnou patentovanou nabídku skvělého koupání. Funguje zcela jednoduše a vychází z fyzikální skutečnosti, že je voda při teplotě 4°C nejtěžší. Teplejší voda se tedy „vyhoupne“ nad chladnější.

Jezerní koupaliště „Seebad“ vypadá z technického pohledu asi takto: plovoucí pontony z ušlechtilé oceli ohraničují na vodní hladině jezerní plochu 25 x 10 metrů. Od těchto pontonů vedou dolů zábrany do hloubky kolem tří metrů, aby teplá voda nemohla unikat do celého jezera.

Směrem dolů – a to je obzvláště důležité – je jezerní koupaliště „Seebad“ otevřené, protože spodní chladná voda vytváří přirozené, pozvolné ohraničení, které umožní průběžnou výměnu vody. Zahřátý vodní objem je každých deset hodin vyměňován. V létě je voda zahřívána vodní pumpou a v zimě prostřednictví dálkového vytápění.

Jezerní koupaliště Seebad  po celý rok v provozu

Další senzací je samozřejmě celoroční provoz jezerního koupaliště. I v té nejtřeskutější zimě, kdy je okolní jezero do velké hloubky zamrzlé, je zážitek z koupání nezkalený. Teplota ani v největších mrazech neklesá pod  28° C. A tak se na jezeře Turrach od konce listopadu až do začátku května setkávají bruslaři, běžkaři i plavci.

Autor: JH