TRAVELNEWS.CZ

Wellness Wellness Čím později napadne sníh, tím je lyžování krásnější!

Čím později napadne sníh, tím je lyžování krásnější!

dolni morava zima 2
dolni morava zima 2

Po váhavém začátku zimy v prosinci není hlad po sněhu ještě zdaleka utišen. V Alpách začalo pořádně sněžit, konečně se dá na sjezdovkách prohánět na pravém nefalšovaném sněhu a ne jen na tom tupém technickém. Lze plánovat delší lyžařské túry, protože dny se prodlužují. Jarní sluníčko a atraktivní paušální nabídky pozdní zimy lákají k lyžařským pobytům.

Daleko od hlučících davů

Nahoru, až na vrchol! A pak dolů v nádherném prašanu, nedotčenou krajinou. Máte už dost sjezdovek a velkých komfortních, byť stále stejných lyžařských středisek? Proč tedy nezkusit opustit civilizační vymoženosti a vydat se do zasněžených horských končin, kam už nevedou stopy a kde budete odkázáni jen sami na sebe a své kolegy. Právě v tom tkví největší kouzlo skialpinismu.

Severně od rakouského alpského údolí Zillertal čeká na své objevitele hned vedle Achensee alpský klenot: není tak známý, ani příliš velký, ale o to kouzelnější – dokonalé sjezdy a mírné výstupy na Rofanu jsou zárukou úžasných lyžařských túr.

Také Horní Rakousko nabízí široké spektrum možností pro túry na lyžích. Mrtvé pohoří (Totes Gebirge) patří ke klasickým cílům českých skialpinistů. Zde je nejoblíbenější oblast v okolí Hinterstoderu, lákavý je hlavně vrchol Großer Priel.

Dopřát si pohodlí wellness hotelu

Po náročné lyžařské túře se každý rád ponoří do bublající teplé vířivky nebo uvolní zmožené svaly v sauně. Wellness areály v hotelech sdružení Best Wellness Hotels Austria jsou zárukou skvělého odpočinku a pohody.