Wellness

5 tipů, jak si vybrat lázně

a113-i-006 carolus thermen badehalleDejte na rady zkušených, říká se od pradávna. V souvislosti s výběrem nejvhodnějšího lázeňského pobytu to však nejsou rozumy návštěvníků, ale těch, kteří nabídku tvoří. Skupina ROYAL SPA v loňském roce oslavila už 15. výročí založení. Tvoří ji čtyři lázeňské komplexy a wellness hotel ve čtyřech významných lázeňských městech České republiky s celkovou kapacitou více než tisíc lůžek a  převážně službami „pod jednou střechou“.

Tip na vánoční dárek: výlet do lázní Bohdaneč

Finskou saunu, masáže, parní lázeň, vířivku, aromaterapii a mnoho dalších procedur pro zdraví, relax a dobrou kondici nabízí Wellness centrum v objektu Léčebných lázní Bohdaneč. Všechny procedury, které návštěvníci v tomto Wellness centru najdou, využívají ryzí alkalické minerálky, která je pro zdejší lázně typická.

Advent v Lázních Bohdaneč: proti vánočnímu stresu

Shánění vánočních dárků na poslední chvíli, uzávěrky pracovních povinností, úklid domácnosti, vaření, pečení a mnoho dalšího. Někdy se zdá, že nám Vánoce přerůstají přes hlavu už začátkem prosince.

Wellness pro muže

„Vše, co je na muži hezčí než na opici, je luxus“, prohlásil rakouský spisovatel Friedrich Torberg. Tato věta sloužila generacím feministek k tomu, aby pěstovaly své předsudky vůči vzhledu mužů.

Proč se vydat na podzim do Mariánských Lázní?

Mariánské Lázně leží uprostřed překrásné a neporušené přírody chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. Díky svému čistému prostředí mají statut tzv. klimatických lázní, tedy už jen pobyt na zdejším vzduchu je zdraví prospěšný. Léčivé účinky zdejší vody jsou známy odjakživa a používají se jak ke kúrám pitným, tak koupelovým.

Barbora Vida jako první vyzkoušela český vynález

jan 8824 cutNa trhu se již dlouho neobjevila takto revoluční změna! Díky společnosti PAPILLONS a. s., která uvádí na trh český vynález - převratnou funkční froté tkaninu s obchodním názvem Prowell, se může Česká republika pyšnit dalším unikátem a prvenstvím ve vývoji nových technologií na světě.

Bali Blossom: zažijte pravý tropický ráj!

5-a 4832Atmosféru tropického ráje, aroma opájející vaše smysly a nekončící uvolnění – to vše vám přinese masáž z ostrova Bali, při níž je používán panenský kokosový olej. Pocit znovuzrození bude umocněn koupelí v čerstvých květech a aromatickém oleji (koupel je provozována pouze v Planet Zen; Hotel Maximilian).

Termální lázně v Gasteinském údolí splní i ještě nevyřčená přání

skiurlaub-bad-hofgastein-v215Gasteinské termální lázně jsou architektonicky jedinečné a jejich nabídka lázeňského programu je nekonečná. Hovíme si v teplé bublající termální vodě, užíváme si nejrůznějších léčebných terapií, kosmetických ošetření, masáží či bohatého programu pohybových aktivit. A při tom všem se můžeme dívat prosklenými stěnami na impozantní horský svět.

Léčivá jeskyně s ojedinělou radonovou terapií

 01Nedaleko lázní Bad Gastein, poblíž vrchu v Böcksteinu, najdete světový unikát - jeskyně s přírodní radonovou terapií. Jeskyně, ležící dva kilometry hluboko v nitru hory, se mezi balneology všeobecně považují za jeden z nejefektivnějších přírodních prostředků na zmírnění nemocí pohybového aparátu, kožních problémů, dýchacích cest a alergických obtíží.

Strana 7 z 8