TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely Top Hotely Speciálně pro milovníky iglú

Speciálně pro milovníky iglú

1738dfbb-39fe-afdb-1b3e-22c211502606Hledáte nevšední zážitek a máte rádi dobrodružství? Pak pro Vás máme tajný tip, vydejte se do Bavorska a využijte jedinečnou příležitost přenocování v iglú. Kam se máte vydat? Iglú budou již brzy připravena ve vesničce Mauth.

 Kromě přenocování v tomto sněhovém přístřeší se můžete vydat také na výlet na sněžnicích, vychutnat si panenskou přírodu této části Bavorska a po celodenním pobytu na čerstvém vzduchu ochutnat řadu místních specialit.

Iglú je kopulovitý přístřešek vyrobený ze sněhových bloků. Užívají ho především kanadští Eskymáci jako provizorní domov v době arktické zimy. Iglú je tvořeno úzkou podlouhlou předsíní, která zabraňuje přístupu chladu a hlavní obytnou místností, někdy vybavenou okny z tenkého ledu. Sníh je dobrý izolační materiál, takže vnitřní teplota iglú může dosahovat i několika stupňů Celsia nad nulou, studený vzduch do něho nepronikne, protože vchod je pod úrovní podlahy. Teplý vzduch stoupá nahoru a studený klesá dolů.

Výraz iglú v inuitském jazyce označuje dům, domov.

Igloo - Village v Mauth

Pokud hledáte pro výjimečné místo k pobytu, pak byste měli strávit noc ve vesnici Igloo v Mauth. Díky této jedinečné zkušenosti se naučíte vážit si přírody a najdete zde  klid a vyrovnanost, a to zejména při pohledu na zasněženou zimní krajiny. Můžete se těšit na krásné scenérie, prozkoumat prostředí  iglú budování hřiště, výlet na sněžnicích nebo se zúčastnit průvodu pochodní. Obdržíte také instruktáž od zkušeného mistra iglú a příjemnou večeři a snídani v nedalekém hostinci.

Ve večerních hodinách, pokud počasí dovolí, si můžete užít romantický večer u ohniště. A poté po náročném dni strávit jedinečnou noc v iglú. Získáte expediční spací pytel s hygienickými potřeby a měkké tepelné matrace. Nicméně, měli byste se ujistit,  máte správné oblečení a jste v dobrém zdravotním stavu. Určitě byste měli být vybaveni teplým oblečením (lyžařské kalhoty a bunda, dlouhé spodní prádlo, čepice, rukavice)..

Do obce iglú se snadno dostanete z parkoviště a max do 500 metrů najdete toalety, hospodu a sprchy.

Můžete zde zavzpomínat na dětství, kdy jste si stavěli své eskymácké iglů a možná jste neměli k tomu dostatek sněhu a zkušeností. A pokud jste nějakou sněžnou boudu postavili, určitě vám rodiče v ní nedovolili přespat. Splňte si svůj dětský sen a vydejte se strávit noc v iglů.

Bonus pro Vás: můžete se zde naučit stavět iglú pod vedením odborníka, který Vám prozradí své tajné tipy, které se jinde nedozvíte.

Autor: JH

678278ff-b4fa-d683-ec6b-cfdb13b5c437