TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely Top Hotely Romantik Hotel Turm v Jižním Tyrolsku

Romantik Hotel Turm v Jižním Tyrolsku

aaaa
aaa
tttttt
ttt
55z4csenkpkcg9jmamh-rmcrkcubwk5ykpvx51jl8bvtph6kj52usip5ziowbdgpk5hkm50
dhdrdyfa8hgjwbshnzesge65mrxs7fhfk7 iw17wgd11wp3u8a8mjrrrfu3a94p5_yowbes

Pod skalnatým masivem Schlern v Dolomitech ve vesničce Völs am Schlern (italsky Fiè allo Sciliar) se nachází kouzelný hotel Turm, který nabízí odpočinek i notnou dávku romantiky. Historie tohoto hotelu sahá až do 13. století, kdy baron Colonna postavil na vysokém, těžko přístupném kopci věž, která se v průběhu času stala hostincem. Tato starobylá věž je dnes součástí hlavního objektu hotelu Turm a přibyly k ní další tři hotelové věže se jmény Kraiterturm, Wagenhaus a Eulenturm.

V 21. století byl hotel zmodernizován, aby odpovídal současným trendům v hotelnictví a zároveň se zachoval jeho původní charakter. V jeho zdech se mísí historie s moderním designem a útulností. Každý z pokojů má unikátní zařízení a naleznete v něm některý z obrazů ze soukromé sbírky majitelů hotelu. Turm je totiž proslulý i tím, že chodby, společenské místnosti i samotné pokoje hostů jsou přeplněné díly autorů známých i nám méně známých, přičemž snad největší pozornost budí jména jako Pablo Picasso, Salvador Dalí, Paul Klee, Giorgio de Chirico nebo Oskar Kokoschka.

Hotel patří již tři generace rodině Pramstrahler, v současnosti se o pohodlí hostů starají Kathi a Stephan Pramstrahlerovi. Stephan je současně i šéfkuchařem, který patří k těm nejlepším v Jižním Tyrolsku a snad i v celé Itálii. Kromě vynikající kuchyně se hotel pyšní i výbornými víny z vlastní vinice Der Grottnerhof. Na příkrých svazích v nadmořské výšce 450 – 600 metrů zde Stephan pěstuje klasické jihotyrolské odrůdy, které byly pojmenovány po zde žijících ptácích - Weißburgunder Pica (Straka), Gewürztraminer Tetrix (Tetřívek), Sauvignon Bubo (Výr) a Blauburgunder Corvus Corax (Krkavec).

K prvotřídnímu hotelu patří i prvotřídní welnes centrum, a v Turmu se kromě tradičních procedur můžete osvěžit i speciální nabídkou – sennou lázní. V dřevěné kádi na vodním lůžku vás zabalí do sena, jemné zahřátí uvolní éterické oleje a přítomnost bylin podpoří během dvaceti minut dokonalé uvolnění. Seno, které se používá v hotelu Turm, je z vlastním pastvin na Seiser Alm v nadmořské výšce cca 1.800 metrů. Aby bylo možné seno pro sennou koupel používat, musí být na jednom metru čtverečném nejméně 40 druhů různých léčivých bylin. „Specialisté bylinkáři našli na hotelové louce 70 různých druhů bylinek“, vypraví pyšný hoteliér. Kromě toho vás ve welnes bude očekávat kamenná borová sauna, solná jeskyně, venkovní bazén s úchvatným výhledem na horu Schlern (Sciliar), velká vířivka, tradiční slané koupele a speciální vinná lázeň.

V romantickém hotelu Turm zažijete nezapomenutelnou dovolenou v každém ročním období i za každého počasí. V zimě v Dolomitech naleznete upravené sjezdovky a běžecké tratě, v létě můžete lenošit u hotelového bazénu nebo se vydat k nedalekému jezeru Völser Weiher - jednomu ze tří nejkrásnějších jezer v Itálii. Jaro a podzim je ideální doba pro cyklistické nebo pěší túry po nespočetných horských stezkách. Pro milovníky golfu je v blízkosti hotelu jedno z nejpozoruhodnějších hřišť v Evropě - St. Vigil. Na tomto hřišti o rozloze 60 ha, které je nádherně zakomponováno do horského terénu, lze hrát golf od března do listopadu.

Romantik Hotel Turm ****S

Kirchplatz 9 39050 Völs am Schlern Dolomity – Jižní Tyrolsko

Hotel patří již tři generace rodině Pramstrahler, v současnosti se o pohodlí hostů starají Kathi a Stephan Pramstrahler

Romantik Hotel Turm je situován v obci Fiè allo Sciliar a nabízí luxusní wellness centrum a prvotřídní restauraci. Historie tohoto zajímavého objektu s věžemi se datuje již od 13. století.

Čtyřhvězdičkový hotel má vyhlášenou restauraci, ve které se podávají pokrmy místní kuchyně a jihotyrolská vína.

Wellness centrum hotelu Turm zahrnuje bazén, saunu, solnou jeskyni a posilovnu. Interiéry hotelu jsou vyzdobené uměleckými díly ze soukromé sbírky.

Romantik Hotel Turm nabízí hostům slevy do golfového klubu Castel Rotto Alpe di Siusi. Mezi oblíbené destinace tohoto regionu patří přírodní rezervace Sciliar a lyžařské středisko Alpe di Siusi. V blízkém okolí hotelu vede několik turistických stezek a tras pro horská kola.

Toto ubytování se nachází na jednom z nejlepších míst v destinaci Fiè! Hosté jsou zde spokojenější než v jiných ubytováních v této oblasti.

Hostům, kteří se zde ubytovali v páru se velmi líbila lokalita – dali jí hodnocení 9