TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely Top Hotely Nezapomenutelné zážitky na 146 horských chatách vysoko v horách

Nezapomenutelné zážitky na 146 horských chatách vysoko v horách

prten

Horské chaty se stávají stále častěji cílem pro pěší turistiku, ať už jde o nadšence nebo rodiny s dětmi. Jejich dosažení je vždy spojeno se silnými emocemi, které umocňuje pozorování východu či západu slunce nad vrcholky hor i vyprávění příběhů provozovatelů chat. Horské chaty stojící na úpatí vrcholků začínajÍ vyprávět své příběhy, jakmile vejdete do dveří, a ihned si získají vaše srdce.

Staré černobílé fotky, konopný provaz, svazek horolezeckých skob a cepín na zdi vzbuzují zvědavost a touhu dozvědět se o historii hor od provozovatelů chat více. Letní sezóna horských chat začíná 20. června a přináší příležitost zažít nezapomenutelnou zkušenost vřelé pohostinnosti některého ze 146 „domů horolezců" – zkušenost, která je dostupná úplně každému. Dobrodružství začíná už s prvními metry pěší stezky.

Emoce se umocňují s každým krokem: na začátku každého ohromí nejdříve ticho, pak se s postupným stoupáním začnou otevírat obzory, přicházejí nečekaná setkání se zvířaty, která obývají tento přírodní svět, přidávají se vůně, barvy, odrazy ledovců a zvuky vody.

 

Strávit jednu či více nocí v horské chatě na úpatí hor Dolomit, světového dědictví UNESCO, je zážitek, který opravdu stojí za vyzkoušení a v nitru každého z nás zanechá něco vyjímečného: odlišnost životního rytmu, večerní dialogy, pohled na svítání, které přichází nečekaně a je pokaždé úplně jiné.Lehký trénink chůze stačí k tomu, aby člověk dokázal v pohodě dojít k většině horských chat Trentina. Mnohé z nich jsou ideálním cílem i pro rodiny s dětmi, mimo jiné i díky lanovkám, které jsou otevřené i v létě a umožňují krátký výlet bez nutnosti zdolávání velkých kopců.