TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely

Češi si během podzimní dovolené potrpí na luxus. Zájem o pětihvězdičkové hotely stoupl o 80 %

image005I po konci hlavní dovolenkové sezony mají čeští turisté zájem o cestování k moři. Poptávka po zájezdech do teplých krajin v podzimních termínech je oproti loňskému roku prozatím o 35 % vyšší, jak ukazují statistiky cestovní agentury Invia. Kromě tradičně populárního Egypta a Turecka mají Češi zájem také o exotické destinace, jako jsou Spojené arabské emiráty či Dominikánská republika.

Bydlení ve středověku: Jedna postel pro rodinu versus nekonečné sály hradů

nirwana bali indonesia 2Éra středověku je plná skutečností, v nichž bychom se dnes jen těžko učili žít. Propastné rozdíly najdeme ve srovnání se současností v úrovni tehdejší hygieny i v oblasti bydlení, jež se stejně jako ostatní dvě kategorie výrazně lišilo u společensky výše postavených pánů a naopak obyčejného lidu.

 

Tak trochu jiné Velikonoc

 a380 burj_al_arabMilujete teplo a chcete si dopřát něco netradičního? Vydejte se do Dubaje a zažijte nejbáječnější Velikonoce v životě! Díky přímým letům a malé vzdálenosti se už po šesti hodinách octnete v úplně jiném světě plném orientálních vůni, pláží, sluníčka, nevšedních zážitků, ale také luxusu a adrenalinu.

Hotel za 1,6 bilionů amerických dolarů, to je nově otevřený Atlantis Sanya v Číně!

atlantis sanya renderingAtlantis Sanya, zbrusu nová dominanta nádherného ostrova Hainan otevřel své brány během Čínského Nového roku a přivítal vůbec první hosty. Dlouho očekávané spuštění provozu prvního tematického, zábavního střediska Číny má především za cíl posílit místní cestovní ruch.

Advent na zámku v Děčíně

decPředvánoční doba, čas adventu, bude na zámku v Děčíně pestrá. Program je kombinací poučení i zábavy pro celou rodinu. Chybět nebudou Zámecká pohádková odpoledne spojená s vyráběním ozdob a lucerniček, divadelní pohádka Hlídali jsme Ježíška vhodná pro děti od tří let. Tradiční adventní koncerty letos zpestří například vystoupení chlapeckého pěveckého sboru Páni kluci z Litoměřic či Duo Kchun.

Vstříc sladkým zážitkům na Prague Cake Festival!

Udirtž máte rádi klasické české zákusky nebo francouzské speciality, na Prague Cake Festivalu si přijdete na své. Můžete ochutnat od každého vystavovatele něco, a pak to, co si vaše chuťové buňky zamilují odnést domů za speciální festivalové ceny. Kromě toho, že můžete ochutnávat, jsou na programu také akce a různé workshopy, kdy se podíváte na triky profesionálů, kteří ukáží více ze světa pečení a zdobení.

Tipy pro cestovatele: Jak v restauracích dávat spropitné a neurazit?

n8x4genrib4smulcfnqtp48ag1ohkcjowq-1jyo-bmjk4egdmb1vlvxi 5kb1iuepoaxqqoJakou výši spropitného dávat v restauracích v různých částech světa, nebo naopak zda jím vůbec personál odměňovat, aby se neurazil? To jsou časté obavy mnoha cestovatelů, kteří objevují gastronomické zážitky na svých dovolených a výletech. Kiwi.com, jeden z předních světových vyhledávačů a prodejců letenek i cestovních služeb, pro ně připravil užitečný přehled, díky němuž se nebudou muset při placení v restauracích těmito otázkami zabývat.

Nezapomenutelné zážitky na 146 horských chatách vysoko v horách

prtenHorské chaty se stávají stále častěji cílem pro pěší turistiku, ať už jde o nadšence nebo rodiny s dětmi. Jejich dosažení je vždy spojeno se silnými emocemi, které umocňuje pozorování východu či západu slunce nad vrcholky hor i vyprávění příběhů provozovatelů chat. Horské chaty stojící na úpatí vrcholků začínajÍ vyprávět své příběhy, jakmile vejdete do dveří, a ihned si získají vaše srdce.

Romantik Hotel Turm v Jižním Tyrolsku

aaaaPod skalnatým masivem Schlern v Dolomitech ve vesničce Völs am Schlern (italsky Fiè allo Sciliar) se nachází kouzelný hotel Turm, který nabízí odpočinek i notnou dávku romantiky. Historie tohoto hotelu sahá až do 13. století, kdy baron Colonna postavil na vysokém, těžko přístupném kopci věž, která se v průběhu času stala hostincem. Tato starobylá věž je dnes součástí hlavního objektu hotelu Turm a přibyly k ní další tři hotelové věže se jmény Kraiterturm, Wagenhaus a Eulenturm.

Strana 3 z 9