TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely Top Hotely Après-ski, tak trochu jiný zimní sport

Après-ski, tak trochu jiný zimní sport

01ans

Už se nemůžete dočkat vytouženého volna, kdy vyrazíte se svou partou za adrenalinem do zasněžených hor? Milujete sport v jakékoli podobě a lyže, běžky či snowboard jsou jediná věc, na kterou se celý rok těšíte? Nebo jezdíte na zimní dovolenou spíše relaxovat? Ne každý nutně potřebuje strávit celý den na sjezdovkách. Co by to přeci bylo za dovolenou, kdybyste si nedopřáli tradiční relax na lehátkách a legraci v podobě Après-ski!

Après-ski se za posledních pár let stalo absolutně neoddělitelnou součástí zimní dovolené. Jedná se o atraktivní polyžařskou zábavu s uvolněnou atmosférou ve většině střediscích, k níž patří sklenka dobrého pití. Pod tímto pojmem si ale můžete představit v podstatě jakoukoli aktivitu, do níž se pustíte bezprostředně po opuštění sjezdovky, nejlépe ještě v lyžařském.

Ať už se jedná o bavící se lidi u piva ze stánku, popíjení sladkého likéru u krbu v hotelovém lobby, divoké tancovačky po stolech v přezkáčích uprostřed baru, usrkávání kvalitního Prosecca na lehátku při opalování nebo šílený mejdan až do brzkého rána. Jedno však je vždy společné – užít si co nejvíce zábavy a žít zkrátka naplno.

A jaký drink si letos dopřejete v Après-ski baru vy? Představíme vám, který nápoj na horách rozhodně nesmí chybět!

Italské Prosecco teče proudem

Holdujete bublinkám nejen v létě ale i v lednovém počasí? Prosecco na hory zkrátka patří. I proto na něj určitě narazíte v každém stánku a baru poblíž sjezdovky. V Itálii si rozhodně dopřejte sklenku pravého Prosecca Mionetto!

Jemný Hugo i slunečné Veneziano

U lyžování v Alpách by neměly chybět ani lehké míchané drinky z Prosecca! Jedním z nich je Hugo. Ne, nejedná se v tomto případě o německého instruktora lyžování, ale o výborné pití namíchané z bezinkového sirupu, Prosecca a sodovky, ozdobený lístkem máty. A co takhle Veneziano? Že vám ten název nic neříká a raději se mu vyhnete? To by určitě byla chyba. Pod tímto termínem se totiž skrývá všem dobře známý hořkosladký oranžový aperitiv spritz.

TIP: Chcete si dopřát podobný drink i v pohodlí domova a nevíte, jak na to? Nelámejte si hlavu a sáhněte po lahvi rovnou namíchaného pití Avanti Hugo či Avanti Spritz. Jednoduše přidáte led, ozdobíte plátkem pomeranče či lístkem máty a budete za hvězdy i bez pracného míchání!

Teplé nápoje nejen z vína

Klasický svařák, který milujeme všichni, od vánočních trhů na Staroměstském náměstí napříč celou republikou, není nutno nijak zvlášť představovat. Stejně jako Češi, jeho chuť zbožňují také v Německu, kde si ho dopřejí obvykle pod názvem Glühwein. Klasické další zimní „zahříváky“, jako je punč nebo grog, také nejsou jen naší výsadou a určitě na ně narazíte i v zahraničí.

Ostřejší Glög

Svařené víno s vodkou dochucené kardamomem, zázvorem, skořicí, hřebíčkem a pomerančovou kůrou je opravdu drsné pití oblíbené především v severských zemích. Opatrně s ním, je to síla!

Na zahřátí Jägertee

Typicky rakouský drink, který opravdu hodně zahřeje, je Jägertee. Nenechte se mýlit, nejedná se o ohřátý bylinkový likér, ale o pití pro odvážné. Je připravované ze silného rumu, černého čaje, červeného vína a jakékoli pálenky. Nakonec se dochutí cukrem, skořicí a hřebíčkem. I s tímto raději pomalu!

Super kalorické Bombardino

Je-li řeč o ryze typickém horském drinku, je jím zcela jistě Bombardino, protože to je, jak už název napovídá, naprostá bomba! Kombinace rumu, vaječného koňaku, šlehačky a kakaa vás dostane. Okamžitě a spolehlivě.

Flying Hirsch

Další míchaný nápoj oblíbený v Alpách je super nakopávač. Kombinuje se v něm totiž silný hořký bylinný likér s energetickým nápojem.

V zahraničí ale narazíte i na zcela nové drinky, které běžně neochutnáte. Pití se samozřejmě liší i dle oblasti, ve které se nacházíte. V Německu můžete okusit například Zirbenschnaps z borovicových šišek, ve Francii zase likér Génépi z pelyňku. A pokud nemáte zájem experimentovat, v každém lyžařském středisku na vás bude čekat pivo, káva s místní ovocnou pálenkou, šnapsy jako je Wiliams Birne, horké domácí likéry se šlehačkou či horká čokoláda s rumem. Věřte, že k výběru toho bude až až.

Užijte si po lyžování oblíbenou Après-ski zábavu, třeba si tento „tradiční sport“ získá i vás