TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Thajsko: Aktuální doporučení k cestám

Thajsko: Aktuální doporučení k cestám

1157872240

V návaznosti na mimořádná bezpečnostní opatření přijatá thajskými úřady v Bangkoku doporučuje Ministerstvo zahraničních věcí ČR českým občanům, aby se při pobytu v Bangkoku (ale přiměřeně i jinde v zemi) vyvarovali účasti na veřejných shromážděních a zachovali mimořádnou obezřetnost při publikování či šíření jakýchkoliv informací, které by mohly být i potenciálně vnímány jako negativní, a to včetně sociálních sítí.

V návaznosti na proběhlé demonstrace byla v Bangkoku s platností od 04:00 hodin dne 15. 10. 2020 vyhlášena mimořádná bezpečnostní opatření (emergency situation). Na jejich základě je až do odvolání zakázáno:

1. Shromažďování více než pěti lidí a jakékoliv aktivity, které by mohli vést k nepokojům, výtržnostem a narušení veřejného pořádku.
2. Prezentovat, publikovat a šířit (a to včetně sociálních médií) zprávy a informace, které by mohly vyvolat obavy či nedorozumění a mohly by mít negativní dopad na národní stabilitu a veřejný pořádek.
3. Vypravovat zvláštní spoje či vozidla bez povolení odpovědných úřadů.
4. Vstupovat do jakékoliv veřejné budovy či na veřejné prostranství a využívat je bez povolení odpovědných osob či úřadů.
Ministerstvo zahraničních věcí ČR proto doporučuje českým občanům dodržovat výše uvedená pravidla a respektovat případné pokyny místních úřadů.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR rovněž doporučuje všem cestovatelům zaregistrovat se v databázi DROZD.

V případě nouze je možné kontaktovat nouzovou linku Velvyslanectví ČR v Bangkoku + 66 (0) 61 423 38 19.