TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Společnost Air France testuje řešení pro digitalizaci výsledků testu na COVID-19

Společnost Air France testuje řešení pro digitalizaci výsledků testu na COVID-19

vstava pro vechny smysly 2018 6

Čtyřtýdenní testovací program ICC AOKpass startuje 11. března 2021 na linkách Paříž letiště Charles de Gaulle - Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) a Paříž letiště Charles de Gaulle - Fort-de-France (Martinik). Pilotní program vznikl ve spolupráci se společností poskytující zdravotní a bezpečnostní služby MedAire/Mezinárodní SOS, Mezinárodní obchodní komorou a společností SGS. Cílem programu je zajistit bezpečné ověření výsledků cestujících na onemocnění covid-19, zefektivnění pohybu osob na letišti a urychlení odbavení pasažérů.

Od začátku pandemie koronaviru v roce 2020 se předpisy a povinnosti spojené s cestováním v průběhu čase stále mění. Pro většinu mezinárodních cest je nyní povinností každého cestujícího podstoupit a předložit negativní výsledky na onemocnění covid-19. Ověřování výsledků, často v papírové podobě, ale představuje především časovou zátěž. Společnost Air France oznámila testování pilotního programu ICC AOKpass, podporovaný společností MedAire/Mezinárodní SOS, s cílem zefektivnění pohybu cestujících na letišti a urychlení odbavení, tím pádem i výsledného času cestování. ICC AOKpass je mobilní aplikace dostupná pro všechny chytré telefony, která cestujícím umožňuje bezpečně zaznamenávat výsledky testů na onemocnění covid-19, pokud jsou provedeny v partnerských laboratořích. Cestující tak namísto papírového výsledku testu předloží certifikát přímo v aplikaci. ICC AOKpass poskytuje bezpečné ověřování v souladu s předpisy cílové země cestujícího prostřednictvím sítě zabezpečené skrze technologii blockchain.

„Zjednodušení celého procesu týkajícího se testování na onemocnění covid-19 a nutnosti předložení potřebné dokumentace je pro společnost Air France prioritou. Pilotní program AOKpass je plně v souladu s tímto rámcem. Jsme přesvědčeni, že změny, které v současné době všichni prožíváme, změní dlouhodobě způsob našeho cestování a jsme odhodláni podporovat všechny inovační projekty, které nám mohou pomoci tyto nové výzvy zvládnout," uvedla Catherine Villar, manažerka zákaznického centra Air France.

Čtyřtýdenní testovací období startuje 11. března 2021 na všech letech společnosti Air France z letiště Charlese de Gaulle do Guadeloupe a Martiniku. Účast v testovacím programu bude dobrovolná. Cílem je zejména testování programu v reálných podmínkách a získání zpětné vazby od cestujících. Air France bude nasbírané zkušenost s dalšími leteckými společnostmi v alianci Skyteam, které testují další možná řešení pro digitalizaci zdravotních dokumentů. Kromě testování řešení ICC AOKpass dělá Air France vše pro to, aby pomohla svým zákazníkům a informovala je v reálném čase o vývoji cestovních povinností a podmínek pro vstup jednotlivých zemí. Specializovaný web je cestujícím k dispozici na adrese airfrance.traveldoc.aero. Od začátku koronavirové krize uplatňuje Air France nejpřísnější bezpečností opatření, svým zákazníkům také nabízí flexibilní úpravu jejich cest i s možností odložit nebo přeplánovat jakoukoliv cestu plánovou do 31. prosince 2021. A to bezplatně a bez udání důvodu. Tato opatření jsou seskupena pod značkou Air France Protect a jsou průběžně upravována ruku v ruce s vývojem situace. Společnost Air France získala čtyři hvězdičky v Skytraxu - „Hodnocení bezpečnosti COVID-19“.