TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Soutěž o nejkrásnější pláž na světě má své čtvrtfinalisty i písečnou stopu na náplavce

Soutěž o nejkrásnější pláž na světě má své čtvrtfinalisty i písečnou stopu na náplavce

jv indie palmy

Sarakiniko Beach (Řecko), Anse Cocos (Seychely), Maspalomas Dunes (Kanárské ostrovy), Emerald Cave (Thajsko) a Veligandu (Maledivy) – to jsou některé z nejkrásnějších pláží, které se na základě veřejného hlasování dostaly do čtvrtfinále prvního ročníku soutěže World Championship of Beaches pořádané společností Kiwi.

U této příležitosti se na pražské Smíchovské náplavce odehrál také umělecký pokus o ztvárnění symbolu soutěže, motivu pláže, a to za pomocí barevných písků. Úkolu se zhostil uznávaný umělec, známý také z talentové soutěže America's Got Talent, Čech Alex Dowis, který během několika hodin písečný obraz vytvořil. Kolemjdoucí obdivovatelé si mohli umění nejen prohlédnout, ale také sami vyzkoušet.

V nejbližších dnech se tak utkají tyto přírodní klenoty:

· Veligandu Island Beach na Maledivách vs. Emerald Cave v Thajsku

· Praia da Azeda v Brazílii vs. Matana Beach, Kadavu na Fiji

· Sarakiniko Beach v Řecku vs. Maspalomas Dunes na Kanárských ostrovech (Španělsko)

· Los Roques Archipelago ve Venezuele vs. Anse Cocos na Seychelách

Soutěž Kiwi World Championship of Beaches probíhá v pěti kolech. První a druhé kolo se uskutečnilo 7. a 10. června, z nich postoupilo 8 vybraných pláží do čtvrtfinálového kola, které proběhne 14. června. Následovat bude semifinále 17. června a finálové kolo, které proběhne 20. června. Absolutní vítěz soutěže bude vyhlášen 21. června 2021.