Svět Svět Ostrov Prince Edwarda: dosud neobjevený golfový ráj

Ostrov Prince Edwarda: dosud neobjevený golfový ráj

0aatpei05 cb mill river behind 2hole
0aatpei02 js glasgow-hills 2

Ostrov prince Edwarda – jak už název napovídá je jedinou provincií Kanady, která se rozkládá celá na ostrově. Je to nejmenší provincie, má zároveň i nejméně obyvatel. Naopak hustota zalidnění je v této oblasti největší. Je také velmi oblíbený mezi turisty.

Je známý jako „island“ (ostrov) nebo pod zkratkou PEI. Havním městem je Charlottetown.Ostrov byl pojmenován po Eduardovi Augustuvi Hannoverském, vévodovi z Kentu, synovi britského krále Jiřího III. a otci královny Viktorie.

Na části území se rozkládá národní park Prince Edward Island National Park. Ostrov nejlépe definuje krásná příroda – nádherné pláže, písečné duny, modrý oceán.

Toto místo je zajímavé také tím, že zde pořádají své srazy kanadské rodiny. Je běžné, že se sejde i přes sto lidí z jedné rozvětvené rodiny a zůstávají tu třeba čtrnáct dnů, během kterých se poznávají a pořádají různé výlety a aktivity.

Jak se sem dostat?

Ostrov je přístupný z provincie Nový Brunswick přes most Confederation Bridge, který je památkou už sám o sobě. Na jeho konci je město Gateway town, kde jsou turistické informace, je to praktická zastávka před vstupem do země, dostanete mapu a nějakou dobrou radu na cestu.

Druhá možnost je sem přijet trajektem z Nového Skotska z městečka Caribou, které jsou v provozu pouze v sezóně, v zimě nejezdí. Dá se sem letět na letiště v Charlottetownu, ale pouze z několika měst v Kanadě a ve Spojených státech.

Pro turisty

Turisty sem přiláká hlavně příroda – pláže, národní park, některé z četných rybářských vesniček. Nejlepší je přijet sem brzy z rána, atmosféra je opravdu nezaměnitelná. Lovecká sezóna humrů je v srpnu, vyplatí se sem přijet a něco z místní kuchyně ochutnat.

Pokud se domluvíte s některým z námořníků, možná vás vezmou s sebou na lov humrů (lobsters), což je jejich hlavním zdrojem obživy.

Místní restaurace nabízejí podle očekávání lobstery – humry podávané se zelným salátem coleslaw. Na jídelním lístku, ale naleznete i další speciality, které stoj zato ochutnat. Alkohol se na ostrově prince Edwarda smí pít také od devatenácti let.


Charlottetown

Hlavní město provincie je příjemné, malé, dá se po něm pohybovat pěšky nebo si vzít taxíka. Taxi je zde docela levné a nemusíte se bát, že vás řidič ošidí, jsou milí a poctiví, velmi komunikativní a poradí vám kam se ve městě podívat. Z místního přístavu se konají výletní plavby lodí za koloniemi roztomilých tuleňů.

Golf

Nejznámější hřiště se nacházejí v "Down East", ale nezapomenutelný golf si můžete zahrát skoro po celém ostrově.

Hřiště Mill River Golf, které naleznete západně od Summerside, v roce 2008 hostilo populární Golf Channel, reality show ve stylu golfových série Big Break.

Celkově na ostrově najdete kolem třiceti golfových hřišť různých stupňů obtížnosti.

Ostrov Prince Edward Island lze považovat za jednu z nejoblíbenějších golfových destinací, protože nabízí vše, co by ideální golfová dovolená měla mít. A nezáleží na úrovni vašich dovedností, zde si zahraje každý, kdo má rád golf.