Svět Svět Novinky z Tuniska

Novinky z Tuniska

golfport2

Oficiální název státu, který se rozkládá na rozloze 163 610 km2, je Tuniská republika. Má téměř 10 milionů obyvatel, jejichž úředním jazykem je arabština a náboženstvím z 99% islám. Ve všech oblastech života v Tunisku je však výrazně patrný francouzský vliv. Vlastnostmi, které nejlépe vystihují mentalitu Tunisanů, jsou pohostinnost a srdečnost.

Říká se, že je to země datlí, moře a písku. Přinášíme vám aktuální novinky:

Projekt leteckého parku v Tunisku

Letecký konstruktér Airbus zvažuje založit během příštích let v Tunisku letecký park. Tento projekt rozšířením továrny na letecké komponenty Aerolia v Mghira podporuje úsilí Tuniska v boji proti nezaměstnanosti (cca 800 000 nezaměstnaných).

Rozšíření továrny, která se nachází na jižním předměstí Tunisu, dovolí čtyřnásobně zvětšit počet zaměstnanců ze současných 400 na 1 700 osob.

Společnost Aerolia v Tunisku vyrábí 37 leteckých komponentů, z toho 80 % je určeno do letadla Airbus 320 a jsou vyváženy do Francie, kde dochází v sídle společnosti v Toulouse k montáži.

Nové ocenění dvou tuniských hotelů

Po získání ocenění certifikátem Tripadvisor v roce 2011, hotel Radison Blu Resort & Thalasso a hotel Park Inn by Radisson Ulysse Resort & Thalasso, které se nacházejí na ostrově Djerba, získávají další ocenění „ Prix Traveller´s Choice 2012“.

Toto opětovné uznání ještě více podpoří úsilí ředitelů těchto dvou hotelů a bude je ještě více motivovat ke zlepšení služeb k dokonalému uspokojení jejich klientely.