TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Na chorvatskou pláž i se čtyřnohým kamarádem!

Na chorvatskou pláž i se čtyřnohým kamarádem!

2

Chorvatsko, stále oblíbená destinace českých turistů, láká svou výhodnou dojezdovou vzdáleností, kdy za pár hodin dorazíte ke krásnému moři, kam s vámi proto může i čtyřnohý kamarád. Smí ale na všechny pláže? Ve spolupráci s Chorvatským turistickým sdružením Asociace cestovních kanceláří ČR připravila krátký informační přehled pláží, kde můžete trávit vaší dovolenou i s psím doprovodem.

To, zda se váš pejsek může pohybovat s vámi i na pláži, je v kompetenci jednotlivých lokalit. Jednotný zákon tak neexistuje. Nicméně obecně platí, že se může koupat pes tam, kde to není předem označeno nějakou značkou. Často jsou zákazy umístěné zejména na hlavních městských plážích. Naopak tzv. divoké pláže mimo město koupání zvířat dovolují.

Mezi vybrané pláže pro psy například patří:

Pláže pro psy na Istrii:

 Medulin a Pula. Každý den od 20h do 8h ráno, a to od 1. května do 05. září. Na Zlatnom rtu, v kempu Polari, v turistickém resortu Villas Rubin, část pláže Paradiso Beach.  Poreč. v oblasti Stari Červar, v zátoce vedle hotelu Laguna Materada, pláž Blue Moon, část pláže v zátoce kempa Bijela, pláž kempu Istra. Všechny pláže, které jsou označeny modrou vlajkou, mají zákaz vstupu se psy.  Novigrad i Umag. Turistický resort Kangera, Savudrija, Sol Polynesia, Sol Stella Maris.  Labin i Rabac. Povolena na všech plážích kde není modrá vlajka.  Premantura. Plaž v kempu Stupice i celý mys Kamenjak.  Pula. Plaža pro psy Veruda.  Savudrija. Plaža pro psy u majáku.  Umag – Katoro. Část pláže Sol Polynesia, pláž Stella Maris, a část pláže v kempu Park Umag na kterém je i sprcha pro psy.

Pláže pro psy v Dalmácii:

 ostrov Vis – Komiža – pláž Vartalac.  Split – severozápadní část Kašuna, západní část Kašteletu, prostor Kvadar na Žnjanu, Trstenik i Lumbarda ispod Pazdigrada, ale teprve po 20 hodině.  ostrov Pag – pláž v kempu Straško která je upravená pro psy, je tam i sprcha a voda k pití.  Dubrovnik – pláže u okolí města Slano u Dubrovniku. Asociace cestovních kanceláří ČR ve spolupráci s Chorvatským turistickým sdružením, 2017  Trogir – Kaštela kod Trogira, upravená pláž pro psy.  ostrov Brač – oplocená pláž pro psy v Bolu, upravená pláž před Zlatým mysem ve měste Bol.  ostrov Hvar – část pláže Zaraće.

Pláže pro psy v Kvarneru:

 Rijeka – pláž Igraliště – stadion Kantrida  Rijeka – pláž Brajdica  Kostrena – Mikulova Kava  Opatija – pláž Punta kolovi  Lovran – pláž Ville Frappart  Crikvenica – pláž Lučica Podvorska  Novi Vinodolski – Uvala Mala Draga  ostrov Krk – Redagara  ostrov Krk - Baška – Vela plaža  ostrov Krk - Njivice – Kijac  ostrov Krk - Šilo – Punta Šilo  Punat – Mala Krasa  Vrbnik - Mala Javna  Čižići – Uvala Soline  Cres – kemp Kovacine, ACI Marina Cres, Gavza