TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Kdo utrácí nejvíce, připlácí si za palubní servis a kdo preferuje cestování na vlastní pěst?

Kdo utrácí nejvíce, připlácí si za palubní servis a kdo preferuje cestování na vlastní pěst?

nirwana bali indonesia 2

Jak si vybrat dovolenou, aby byl každý zúčastněný spokojený, je pro nejednoho téměř astronomickou výzvou. Někteří se v jisté fázi plánování uchylují dokonce i k horoskopům. S Kiwi tato starost odpadá, společnost totiž prozkoumala cestovní návyky právě podle hvězdných znamení svých pasažérů. Najdete se?

Za kolik a s kým?

Data Kiwi naznačují, že zákazníci ve znamení kozorohů utrácejí za letenky nejméně, což vzhledem k jejich praktické povaze a finanční hospodárnosti není nic překvapujícího, stejně tak není překvapením i fakt, že preferují sólo cesty, což reflektuje jejich nezávislou povahu. Na druhou stranu střelci, kteří žijí především přítomností utrácejí za rezervace nejvíce. Býci zase cestují nejraději ve dvojici.

Kdo si dopřává na palubě?

Co se palubního servisu týče, tedy především jídla, těmi největšími milovníky jsou právě býci, ti si dopřávají občerstvení na palubě letadla nejčastěji. Na druhou stranu kozorohové si naopak nejčastěji nosí vlastní svačinku.

Opatrnost na cestách? Nic pro blížence

Když přijde na praktické věci, přichází na řadu berani a raci. Právě tito cestovatelé mají tendenci kupovat pojištění častěji než ostatní znamení zvěrokruhu. Pravým opakem jsou blíženci, kteří by se takové „zbytečnosti“ pravděpodobně jen zasmáli. Jim přece vyjde všechno, tak jak si představují a přejí!

Cestování s mazlíčkem

Zmínění berani jsou také typičtí tím, že často cestují se svými domácími mazlíčky. Tito cestovatelé mají vášnivou osobnost, ale jsou také velmi vstřícní, milí a mají dobrodružnou povahu, není tedy divu, že jim dělá často společnost i chlupatý parťák. Na druhou stranu cestovatelé narození ve znamení lva cestují se zvířaty nejméně, patrně proto, že pozornost reflektorů ( i spolucestujících) má patřit jen jim.

Aktivní dovolená

Aktivní dovolenou si vybírají především štíři, kteří přípravy na cestu nepodceňují, pečlivě se připravují a ze všech znamení si s sebou vozí nejvíce sportovního vybavení. Na druhém konci pomyslného žebříčku se naopak umístili střelci.

Oblíbené destinace

Ačkoliv mezi cestovateli, bez ohledu na znamení, většinou vládne shoda ohledně nejoblíbenějších destinací, typicky Paříž, Barcelona, Istanbul, Vídeň, Milán nebo Athény, existují i zajímavé odchylky.

Například pro panny a váhy je jedničkou New York. Cesty do Asie zase preferují spíše vodnáři a ryby, co do oblíbenosti u nich vítězí na celé čáře Bangkok. Vodnáři touží objevovat nová místa, poznávat místní kultury, zatímco rybám, které mají sklony k melancholii, stačí dlouhé zádumčivé chvíle v blízkosti vod oceánů. Naopak dobrodružství a akce jsou jako stvoření pro střelce, jejich oblíbeným cílem je proto Mexiko.