TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Dubaj - ráj všech shopaholiků

Dubaj - ráj všech shopaholiků

dduu

Dubaj představuje jednu z největších světových nákupních destinací, a to díky jejím špičkovým nákupním centrům, ale i tradičním bazarům – čtvrtím s trhy. Nákupní nadšenci si mohou v Dubaji užívat, ať už jsou na služební cestě, dovolené, nebo využívají mezipřistání při cestě.

Návštěvníky láká v Dubaji množství rozličných nákupních možností od butiků módních designérů přes nákupní centra plná věhlasných značek, outletové prodejny až po tradiční trhy zvané súky nebo řemeslné veletrhy. V Dubaji si klidně můžete u nakupování dát načas. Mnoho nákupních center je standardně otevřeno od 10 do 22 hodin denně (detaily najdete na internetových stránkách jednotlivých nákupních center), takže můžete po večerech kombinovat nakupování s večeří a posezením u drinku a den zasvětit prohlídce města a pamětihodností nebo odpočinku na pláži či u bazénu.

Pro milovníky novoročních výprodejů bude těžko představitelná lepší cesta než v období nákupního festivalu Dubai Shopping Festival, který probíhá do 27. ledna 2018. DSF, jak mu místní říkají, nabízí kromě atraktivních slev ve více než 2 000 prodejnách po celém městě i každodenní losování tomboly o úžasné ceny, nebo koncerty, představení, ohňostroje, módní přehlídky, zábavné aktivity pro děti i pouliční trhy se stánky s občerstvením. Nedílnou součást DSF tvoří ikonický designový pop-up trh pod Burj Khalifou nazvaný Outside The Box, který se koná již popáté. Trh OTB se rozkládá na 11 300 čtverečních metrech trávníku v Burj Park, přímo v srdci Dubaje. Tento trh se vyznačuje propojením nezávislých místních značek se světovými ve stáncích se sortimentem od elegantního oblečení až po pestrobarevné suvenýry. Připraven je také bohatý doprovodný program.

Dubaj nenabízí jen novoroční výprodeje, bohatých nákupních možností si užijete po celý rok. Organizátoři DSF se kvůli popularitě festivalu dokonce rozhodli pořádat jeho letní ekvivalent nazvaný Dubai Summer Surprises (DSS), který se koná od konce června do konce srpna. Jeho návštěvníci se mohou těšit na ještě úžasnější nabídky od nejoblíbenějších maloobchodních řetězců a prodejců v Dubaji i na zábavu pro celou rodinu. Shopaholici mohou využít i pravidelných prodejních akcí. Dubai Outlet Mall, jedna z nejvyhledávanějších nákupních destinací s více než 240 prodejnami a 1 200 značkami, nabízí poloviční ceny každé pondělí. To znamená, že chytrý zákazník by mohl zboží pořídit až s 30-90% slevou. „Věhlasné značky, obrovské úspory, každý den" to je motto Dubai Outlet Mall.

Sortiment Dubaje nepředstavuje jen módní kolekce a designové zboží, ale i nejnovější elektroniku za výhodnou cenu. V ulici Al Fahidi nacházející se v Bur Dubaj lze pořídit všechny typy elektronických přístrojů – například poslední modely mobilních telefonů, notebooků a fotoaparátů.

Pokud chcete obdarovat něčím speciálním osobu, kterou milujete, vězte, že šperky a klenoty jsou tu druhým nejvýznamnějším artiklem. Dubaj je po několik století obchodním přístavem a zároveň jednou z nejvýznamnějších lokalit pro obchodování se zlatem. V Dubaji tedy určitě najdete trh - súk - nebo tradiční bazar Blízkého východu zaměřený na prodej šperků ze zlata, stříbra, diamantů a mnoha dalších drahých kovů a kamenů. Gold Souk s labyrintem zastřešených chodníků a klikatých ulic lemovaných klenotníky, nejslavnější a nejnavštěvovanější trh ve městě, se nachází ve staré části Dubaje a stojí za návštěvu i pro ty, kteří tam nakupovat nechtějí. Smlouvání je zde běžné, proto nezapomeňte na své vyjednávací schopnosti, abyste získali speciální cenu. Nákupní středisko Gold & Diamond Park, v němž sídlí více než 90 předních prodejců, je moderní „civilizovanější“ variantou k tradičnímu Zlatému súku. Najdete zde některé z nejlepších světových šperků, drahokamů, drahých kamenů či zlatých, stříbrných, platinových luxusních osobních doplňků za úžasné ceny.

Za vyjednáváním bezkonkurenčních cen se vydejte na jeden z mnoha bleších trhů. Jako město s jedním z nejvyšších HDP na světě, stejně jako s obrovskou komunitou expatů, kteří přicházejí a odcházejí, nemá Dubaj nouzi o zboží z druhé ruky. Chcete-li získat informace, které bleší trhy jsou otevřené a kde, navštivte webové stránky Dubai Flea Market. Mezi nejvýznamnější patří Al Barsha Pond Park, Zabeel Park, Jumeirah Lakes Towers, Motor City a Safa Park.